Руският президент Владимир Путин и израелският премиер Нафтали Бенет обсъдиха

...
Руският президент Владимир Путин и израелският премиер Нафтали Бенет обсъдиха
Коментари Харесай

Путин и Бенет обсъдиха ситуацията в Украйна и ядрената сделка с Иран

Руският президент Владимир Путин и израелският министър председател Нафтали Бенет разискаха нощес на среща в Москва обстановката в Украйна и бъдещето на нуклеарната договорка с Иран.

Срещата сред двамата водачи е траяла към три часа, оповестяват съветските медии, като се базират на вестник „ Jerusalem post “. Информацията от пресслужбата на Кремъл е повече от сбита и в нея се показва, че „ по време на договарянията са се обсъждали разнообразни аспекти на обстановката в Украйна в подтекста на специфичната военна интервенция на Русия за отбрана на Донбас ”. 

От началото на по този начин наречената военна интервенция в Украйна Путин и Бенет са разговаряли по телефона два пъти, оповестиха по-рано от Кремъл. На 27 февруари израелският министър председател е предложил посредническите си услуги за прекратяването на военните дейности, а на 2 март е изказал някои съображения по украинската тема предвид на състоялите напоследък негови контакти с водачите на редица страни.

Днес е плануван телефонен диалог на Владимир Путин с турския президент Реджеп Ердоган, удостовери представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Веднага след срещата си с Путин Бенет дойде в Берлин и се срещна с немския канцлер Шолц. По пътя той е разговарял по телефона със Зеленски.

Визитата на израелския министър председател в Берлин е била спонтанна и проведена в последните часове преди идването му.

Срещата на Бенет с Шолц е втора за тази седмица, откакто немският канцлер посети Тел Авив.

И двамата са се договорили да останат в пряк контакт, а общата им цел е бърз завършек на войната в Украйна. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР