Руският опозиционер Алексей Навални се защити днес при явяването си

...
Руският опозиционер Алексей Навални се защити днес при явяването си
Коментари Харесай

Навални към съдийката по делото му: Върни се в училище!

Руският опозиционер Алексей Навални се отбрани през днешния ден при явяването си пред съда по обвинявания, че е нанесъл засегнатост на деец от Втората международна война, откакто процесът беше пресечен предходната седмица поради здравословни проблеми на ищеца, съобщи ДПА.

Навални сподели на съдийката, че е определена за това дело, тъй като е " най-безскрупулният арбитър на света ", и че би трябвало да се върне в учебно заведение, с цел да се запознае по-добре с съветските закони, съобщи Българска телеграфна агенция. Процесът стартира на 5 февруари. Навални отхвърля обвиняванията и споделя, че делото е политически стимулирано.

Неговият юрист дефинира процеса като следващ опит клиентът му да бъде принуден да мълчи. Ветеранът, който съгласно опозиционера е просто " марионетка " в процеса, не се яви през днешния ден пред съда. Адвокатът на 94-годишния мъж чете биографията му в продължения на 20 минути и посочи неговите военни подвизи, а Навални възрази, че това няма нищо общо с делото.

Няколко очевидци бяха призовани да дадат показания против Навални на днешното съвещание. Един, който искаше да свидетелства в негова отбрана, обаче в началото не беше позволен. Навални се оплака, че възрастният мъж е бил преднамерено оставен на открито при температура минус 15 градуса по Целзий, и насочи остри рецензии против съда. Ако бъде приет за отговорен по делото, критикът на Кремъл може да бъде санкциониран, наказан на насилствен труд или на затвор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР