Торонто — Сезонът на горските пожари настъпи с пълна сила

...
Торонто — Сезонът на горските пожари настъпи с пълна сила
Коментари Харесай

Защо в Канада има толкова много горски пожари?

Торонто — Сезонът на горските пожари настъпи с цялостна мощ в Западна Канада, предизвиквайки заповеди за евакуация и предизвестия в няколко града в Британска Колумбия и прилежаща Алберта заради заплахата от неконтролирани пожари. Според последния отчет на администрацията на Британска Колумбия за обстановката с горски пожари, седем заповеди за евакуация и пет предизвестия са били издадени в провинцията от петък, прогонвайки към 4700 поданици от домовете им.

„ Ситуацията се развива бързо “, предизвести министърът за ръководство на изключителните обстановки на Британска Колумбия Боунин Ма в понеделник, защото чиновници споделиха, че горят 130 дейни горски пожара, като 14 от тях се считат за отвън надзор.

Сезонът на горските пожари през 2023 година в Канада беше най-лошият в историята, с 6551 пожара, изпепелили близо 46 милиона акра, от Западния бряг до атлантическите провинции и далечния север. Въздействието върху околната среда, изключително качеството на въздуха, както в Канада, по този начин...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР