Руските военновъздушни сили получиха нова партида изтребители Су-35 от поколение

...
Руските военновъздушни сили получиха нова партида изтребители Су-35 от поколение
Коментари Харесай

Military Watch Magazine: Руските военновъздушни сили получиха нова партида изтребители Су-35

Руските военновъздушни сили получиха нова партида изтребители Су-35 от потомство 4++, откакто този клас мина наземни и летателни тествания в авиационния цех Комсомолск на Амур в съветския Далечен изток покрай руско-корейската граница, оповестява. Генералният шеф на държавната Обединена авиостроителна корпорация Юрий Слюсар съобщи във връзка с осъществената работа за продължение на доставките: „ Заводът в Комсомолск на Амур доближи ритмични индустриални темпове тази година. Това е втората партида бойни самолети, доставени на Военновъздушни сили. Заводът извършва поетите задължения за доставки на нови самолети и работи по основаването на нови партиди серийни Су-35 и Су-57. Заводът в Комсомолск на Амур доста е нараснал производството както на изтребителите Су-57, по този начин и на Су-35, като през 2023 година са доставени 12 самолета, по отношение на единствено шест миналата година, като тази цифра ще доближи 20 през 2024 година, което разрешава на Военновъздушни сили да образуват първия си цялостен полк. Очаква се, че Су-57 продължава да се уголемява, Су-35 ще бъде свален от произвеждане през идващите пет години.

„ Су-35 е мощно усъвършенствано производно  на руския изтребител за предимство във въздуха Су-27 Flanker, който   заводът в Комсомолск на Амур стана първият, който създава при започване на 80-те години, проправяйки пътя към въвеждането му в употреба през 1984 година За да отговори на китайските поръчки за усъвършенствано производно на Су-27, Су-30МКК, оборудването мина към произвеждане на новия клас от 1999 година, като през идващото десетилетие бяха създадени два съществени разновидността на Су-30. Преобладаващото болшинство от изтребителите, създадени в оборудването през десетте години след разпадането на Съветския съюз, бяха изнесени по-специално за Китай, заради икономическата дезинтеграция в самата Русия през 90-те години на предишния век и внезапното стесняване на изтребителния флот до дребна част от размера му от руската епоха. Производството от средата на 2000-те по-късно се концентрира върху износа на Су-30МК2, чиято разработка е финансирана от китайски поръчки, за други клиенти, в това число Виетнам, Уганда, Венецуела и Индонезия. Впоследствие заводът мина към трета итерация на дизайна на Flanker, Су-35, от 2009 година, откакто съветското министерство на защитата стартира със забавяне да финансира придобиването на изтребители ”, написа изданието.

Първоначално Су-35 беше създаден извънредно за експорт, макар че неуспехът на  първата съветска изтребителна  стратегия от пето потомство МиГ 1.42 и  сериозните забавяния  на втората стратегия от пето потомство Су-57 накараха Министерството на защитата да поръча „ 4+ “. + потомство “, с цел да спре наклонността към остаряване на флота. Изтребителят не се смята за еднакъв на водещите американски и китайски самолети като F-35, J-20 и J-16, само че към момента е доста усъвършенстване спрямо предходните съветски изтребители, като в същото време може да се похвали с доста по-ниски условия за поддръжка и оперативни разноски спрямо изтребителя автентичен Су-27.   Су-35 изиграха водеща роля в интервенции въздух-въздух в руско-украинската война от февруари 2022 година и завоюваха голям брой убити, като един от  най-забележителните им успехи  пристигна в първите дни на войната на 5 март 2022 година, когато един от Съобщава се, че самолетът  е свалил четири  от Су-27 на украинските Военновъздушни сили покрай град Житомир. Множеството  спомагателни убийства  включват още Су-27, както и МиГ-29, ударни изтребители  Су-24М , наземни щурмови самолети Су-25, хеликоптери Ми-8 и необятна гама от класове дронове. Самолетът е изпълнявал редица други функционалности, в това число угнетяване на противовъздушната защита и точно бомбардиране. Тъй като производството се е нараснало от 2022 година насам, остава нестабилно дали заводът в Комсомолск на Амур ще реализира в началото поставената цел за произвеждане на 200 Су-35 или до каква степен това може да бъде надхвърлено, като главната неустановеност остава броят, който Иран ще поръча като следващ до първичната си покупка на докладвани две дузини изтребители.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР