Руските военни са нанесли ракетни удари срещу енергийни обекти на

...
Руските военни са нанесли ракетни удари срещу енергийни обекти на
Коментари Харесай

Ракети С-300 са поразили Харков, руски удари срещу енергийни обекти в Украйна - Свят

Руските военни са нанесли ракетни удари против енергийни обекти на украинския военно-промишлен комплекс. Столицата Киев, градовете Одеса и Днипро въпреки всичко ще избегнат режим на тока, до момента в който текат възстановителните действия, заяви енергийният оператор на страната.  

Три съветски ракети С-300 са поразили източния украински град Харков, заяви регионалният шеф Олег Синегубов. Повреден е инфраструктурен обект. Няма информация за жертви и за мащабите на вредите на този стадий. 

Според известия от Киев краткотрайно са изгубени съществени производства на ток и топлоенергия. Украински представители дават сведения, че съветска атака в Източна Украйна към този момент е в ход. По английски оценки съветските сили напредват северно от Бахмут, само че срещат усложнения при Угледар. 

Кметът на окупирания Мелитопол в Запорожка област заяви за един умрял и двама ранени при обстрел на града. 

Американският министър на защитата Лойд Остин и украинският му сътрудник Олексий Резников разискаха по телефона " цели " като противовъздушната защита и артилерията преди идна среща на съдружниците на Киев в Брюксел, оповестиха късно нощес двете страни, представени от Ройтерс.

Остин и Резников разискаха значимостта на това обещаните военни качества да бъдат предоставени на Украйна допустимо най-бързо, заяви представителят на Пентагона бригаден военачалник Пат Райдър.

След телефонния диалог Резников разгласи в Туитър, че " Съединени американски щати са непоколебими в поддръжката си за Украйна " и добави, че с сътрудника му са разговаряли и за ситуацията на фронта.

След като получиха заричане на Украйна да бъдат предоставени десетки модерни танкове, в това число американски М1 " Ейбрамс ", немски " Леопард 2 " и английски " Чалънджър 2 ", и други публични представители на Киев започнаха да приканват съдружниците да изпратят и изтребители.

Във вторник на съвещание в централата на НАТО в Брюксел се събира по този начин наречената Контактна група за даване на отбранителна помощ на Украйна като продължение на конференцията от 20 януари в базата Рамщайн, Германия, изиграла ключовa роля за решението да се дават танкове на Украйна, напомня Българска телеграфна агенция. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР