Руските сили са обстреляли джамия в южния украински пристанищен град

...
Руските сили са обстреляли джамия в южния украински пристанищен град
Коментари Харесай

Русия бомбардира джамия, приютила 80 цивилни

Руските сили са обстреляли джамия в южния украински пристанищен град Мариупол, където повече от 80 възрастни и деца, в това число турски жители, са намерили леговище, заяви украинското външно министерство, съобщи Би Би Си.

Украйна упрекна Русия, че отхвърля да пусне хора от Мариупол, където блокадата остави стотици хиляди хора в капан. Русия упреква Украйна за неуспеха да се изтегля. Министерството на външните работи на Украйна заяви в Туитър, че джамията на султан Сюлейман Великолепни в Мариупол е била обстрелвана от съветските нашественици.

„ Повече от 80 възрастни и деца се укриват там, в това число жители на Турция “, се споделя в известието. Няма данни за убити или ранени. Русия продължава да отхвърля, че нападна цивилни в Украйна, макар че всеки ден извърша сходни офанзиви. Международната общественост предизвести Путин, че Русия ще си заплати за военните закононарушения, които прави на украинска земя.

По-рано през днешния ден украински представители упрекнаха обвиниха Русия, че е обстрелвала с тежка артилерия южния украински град Николаев и е нанесла вреди на онкологична болница и няколко жилищни здания, съобщи AP. Главният доктор на болничното заведение Максим Безносенко сподели, че по време на обстрела в лечебното заведение са се намирали няколкостотин пациенти, само че никой не е ранен. Сградата е потърпевша, има изпочупени прозорци. Руските сили ускориха офанзивите си против Николаев, ситуиран на 470 километра южно от Киев, и се пробват да обкръжат града.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР