Руската Палата по патентните спорове отказа на Daimler AG правна

...
Руската Палата по патентните спорове отказа на Daimler AG правна
Коментари Харесай

Русия отказа да патентова моделни имена на Mercedes-Benz

Руската Палата по патентните разногласия отхвърли на Daimler AG правна отбрана на имената на редица модели, измежду които и G500. Според ведомството този показател нямал извънреден темперамент, срещал се рядко в интернет, а Scania имала в гамата си камион със същото наименование.

Роспатент стимулира отхвърли B140, C250e, S350e и E400e да бъдат регистрирани като търговски марки с аргумента, че това са "съчетания на латински букви и числа, лишени от вербален темперамент и автентично графично осъществяване ".

Индексът S450 пък не можело да бъде патентован, тъй като руснаците не разкрили такава трансформация в Wikipedia (вярно, имало S450 4MATIC и S450 lang 4MATIC), а предоставените като доказателства разпечатки от автомобилни уеб сайтове не съдържали датите на изявленията.

Окончателно е отказана регистрация и на показателя Е220. Палатата по патентните разногласия обосновава позицията си с обяснението, че бил изписван със общоприет шрифт без каквато и да било графична преправка за индивидуализация. Освен това от Роспатент разкрили, че BMW употребява същите числа за една от модификациите на 2er и не можело да се приказва за уникалност.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР