Руската корпорация Роскосмос постави ултиматум на британските власти по повод

...
Руската корпорация Роскосмос постави ултиматум на британските власти по повод
Коментари Харесай

Роскосмос постави ултиматум на Лондон

Руската корпорация Роскосмос сложи ултиматум на английските управляващи във връзка плануваното за петък изстрелване на 36 английски информационни спътника " Уан Уеб " с ракета " Союз " от Байконур, заяви Би Би Си, съобщи Българска телеграфна агенция.

Първоначално от Роскосмос оповестиха, че няма да изстрелят спътниците на компанията, в която акционер е и английското държавно управление, до момента в който не получат гаранции, че спътниците няма да се употребяват за военни цели. Ръководителят на Роскосмос Дмитрий Рогозин сподели, че " Уан Уеб " разполага с два дни, с цел да даде " правно ангажиращи " гаранции. От " Уан Уеб " към този момент няма коментар. Британското държавно управление, което и без друго е под напън да откаже изстрелването на спътниците поради войната в Украйна, заяви, че продължава да разисква обстановката с сътрудниците си в борда на шефовете на компания " Уан Уеб ".

" Ако до 21 часа и 30 минути на 4 март не получим удостоверение, ракетата ще бъде изтеглена от стартовата площадка и спътниците ще бъдат върнати в постройката за сглобяване и тестване ", сподели Рогозин в изявление за съветски ефирен канал. Според ТАСС, Рогозин е споделил, че " Уан Уеб " са предплатили изцяло отговорностите си по контракта с Роскосмос и сумата няма да бъде възобновена, заяви Би Би Си. От Роскосмос оповестиха по-късно в Туитър, че упорстват английското държавно управление да излезе като акционер от " Уан Уеб ", с цел да изстреля Русия спътниците на 5 март.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР