Руската Федерация и Китайската Народна република приеха стратегическо решение за

...
Руската Федерация и Китайската Народна република приеха стратегическо решение за
Коментари Харесай

РФ и КНР постигнаха стратегическо споразумение в регулирането на интернет

Руската Федерация и Китайската Народна република одобриха стратегическо решение за „укрепване на домейните в региона на законодателното контролиране активността в осведомителното пространство„. Двете страни взаимно ще разпространяват и предизвикват главните правила на ръководството на интернет в сходство с интернационалното законодателство.

Съвместното изказване и на двете страни бе направено малко след формалната среща на президента на РФ Владимир Путин и ръководителя на КНР Си Цзинпин, на която бе подписан контракт за развиването на 5G в Русия.



Според този документ, оповестен в формалния уебсайт на съветското държавно управление, РФ и КНР се ангажират да обезпечават мирното и безвредно действие на интернет въз основа на равноправното присъединяване на всички страни. Освен това, двете страни имат намерение „да способстват за методичното ръководство на световното осведомително пространство„.

Страните взеха решение „да уголемяват своите контакти по въпросите на интернационалната осведомителна сигурност, да засилят ограниченията за отбрана на сигурността и устойчивостта на действието на сериозната осведомителна структура“ и „да противодействат на въвеждането на каквито и да било голословни ограничавания на информационна продукция под претекст обезпечаване на национална сигурност, както и на голословните рестрикции по повод експорта на високотехнологична продукция“.

Не е мъчно да се види, че това е на процедура единствено началото на реципрочния отговор на американските наказания.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР