Русия провокира нова ядрена надпревара, каза генералният секретар на НАТО

...
Русия провокира нова ядрена надпревара, каза генералният секретар на НАТО
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг: Москва подновява ядрената надпревара в Европа

Русия предизвика нова нуклеарна конкуренция, сподели генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг пред немския в. "Билд ".

По думите на ръководителя на Северноатлантическия пакт Москва създава нова ръката със междинен обхват на деяние и по този метод нарушава Договора за ликвидирането на ракетите с дребен и междинен обхват на деяние (500-999 и 1000-5500 километра, съответно), подписан от президентите на Съединени американски щати и Съветския съюз Роналд Рейгън и Михаил Горбачов във Вашингтон през 1987 година "Разработвайки нови въоръжения, и модернизирайки нуклеарния си боеприпас, Москва жестоко потъпква документа, който постави завършек на рисковото съревнование конкуренцията във въоръжаването сред Съюз на съветските социалистически републики и Америка. С последните си дейности Русия наруши своите отговорности ", съобщи той, представен от нюзру.

Според някогашния норвежки министър председател с дейностите си Русия предизвика нова нуклеарна конкуренция. За това приказват получени от Съединени американски щати данни. "Тази информация тревожи всички съдружници от НАТО ", съобщи той. С тези думи водачът на НАТО разяснява решението на Москва от 2017 година за непрекъснато разполагане на ракетния комплекс "Искандер " в Калининградска област (най-западната точка на Русия). "С Договора отпреди 30-на години страната се задължи да не изпраща ракети в европейската си част ", сподели още Столтенберг.

В Москва отхвърлиха обвиняванията. "Новият бюджет, препоръчан от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила, който планува отделянето на 68 милиарда $ за защитата, е нарушаване на Договора ", съобщи ръководителят на комисията по защита в Съвета на федерацията (горната камара на съветския парламент) Валентин Бондарев.

Външният министър на Русия Сергей Лавров пред сръбската медия Бета упрекна Запада, че не е постъпил кавалерски. По този метод той дефинира разширението на НАТО в източна посока.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР