Русия би разгледала евентуални предложения за възстановяване на връзките си

...
Русия би разгледала евентуални предложения за възстановяване на връзките си
Коментари Харесай

Лавров не е убеден, че Москва има нужда да възстанови връзките си със Запада

Русия би разгледала възможни оферти за възобновяване на връзките си със Запада, само че ще намерения дали това въобще е належащо. Вместо това страната ще се концентрира върху развиването на своите връзки с Китай, съобщи съветският министър на външните работи Сергей Лавров, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Ако (западняците) желаят да ни предложат нещо за възобновяване на връзките, то тогава ние съществено ще обмислим дали имаме потребност от това или не ", сподели през вчерашния ден Лавров. Руският външен министър добави, че " в този момент, когато Западът възприе диктаторска позиция, нашите стопански връзки с Китай ще се ускоряват още по-бързо ".

Русия би трябвало да се концентрира върху евразийския район за по-нататъшното си развиване, съобщи още Лавров, представен от ТАСС.

Той приказва в границите на плана " 100 въпроса към водача " на елитната гимназия " Евгений Максимович Примаков " край Москва.

Изявлението на министъра на външните работи на Руската империя Александър Горчаков, че великите сили не се нуждаят от признание, остава настоящо, защото човешката природа не се трансформира, установи Лавров. В същото време той изрази безпокойствие във връзка със, по думите му, опитите на държавните управления на доста западни страни да подстрекават деянията на русофобия на битово равнище.

След началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари Западът наложи невиждани наказания на Русия и прекъсна връзките си с нея в редица сфери.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР