Проектът за новата организация на движение по бул. Витоша“, бул.

...
Проектът за новата организация на движение по бул. Витоша“, бул.
Коментари Харесай

Столична община за реорганизацията по бул. „Патриах Евтимий“: Всичко е законно

Проектът за новата организация на придвижване по бул. „ Витоша “, бул. „ Патриарх Евтимий “ и ул. „ Фритьоф Нансен “ е изцяло легален. Това съобщи заместник-кметът по превоза Илиян Павлов на брифинг в Столичния общински съвет (СОС).

По-рано групата на Българска социалистическа партия в Столичния общински съвет (СОС) прикани кмета Васил Терзиев да отдръпна заместник-кмета по превоза Илиян Павлов. Повод за желаната оставка е обстановката и напрежението към новата организация на придвижване по бул. „ Витоша “, бул. „ Патриарх Евтимий “ и ул. „ Фритьоф Нансен “, която беше въведена по време на великденските празници.

Павлов акцентира, че планът е минал през комисията, която гледа такива планове за организацията на придвижването в Столичната община. Съгласуван е от „ Пътна полиция “ и от дирекция „ Управление и разбор на трафика “ в Столичната община, тъй че ние сме си спазили общинската разпоредба и изрично считаме, че Столичната община напълно е спазила законовите условия за координиране на плана, акцентира Илиян Павлов. 

Той цитира данни, съгласно които има двойно нарастване на велосипедистите по новите велоалеи.

Около 1900 -2000 нови велосипедисти дневно се възползват от новата инфраструктура, акцентира Павлов.

„ Проектите за организацията на придвижване за елементи от територията на Столичната община се преглеждат, разискват и одобряват от Постоянната комисия по организация и сигурност на придвижването на Столичната община, която е образувана със заповед на кмета на София “, сподели Илиян Павлов и разясни, че точно тази комисия е органът, който приема новите организации на придвижване.

Българска телеграфна агенция напомня, че от Столичната дирекция на вътрешните работи осведомиха на 12 май, че Столичната община не е внесла за координиране в отдел „ Пътна полиция “ плана със съответните скици и чертежи, свързани с новата организация на придвижването по бул. „ Витоша “, „ Патриарх Евтимий “ и „ Фритьоф Нансен “. Според Столична дирекция на вътрешните работи това е условие, залегнало в нормативен акт на Министерството на районното развиване и благоустройството и Наредба № РД-02-20-2 от 24 октомври 2022 година за образуване на придвижването по пътищата, отворени за публично прилагане. От Министерство на вътрешните работи акцентираха, че едвам откакто приключи съгласувателната процедура се узаконява планът за организация на придвижването.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР