Рухна фалшивата опорна точка, че Делян Пеевски държи съда“Рухна поредната

...
Рухна фалшивата опорна точка, че Делян Пеевски държи съда“Рухна поредната
Коментари Харесай

Осъдиха Телеграф медиа, че казва истината

Рухна подправената опорна точка, че Делян Пеевски „ държи съда “
Рухна следващата опорка против Делян Пеевски - че " държи съда ". Съпругата на шефа на Върховен касационен съд Лозан Панов - Елисавета Панова, осъди „ Телеграф медиа “ на общо 30 000 лв. за „ издание на обидни и оскърбителен изказвания “. Отделно издателят Делян Пеевски дължи и 2600 лв. разходи по делото.

Абсурдното, че „ Телеграф медиа “ е наказана, по тази причина че споделя истината. Става дума за публикацията „ Черният лебед “ на Лозан с кримидосие “, оповестена през април 2017 година В нея става дума за това, че госпожа Панова, наречена Черния лебед не от " Телеграф медия ", а от политическия съдружник на Иво Прокопиев – Христо Иванов, има престъпна регистрация. Тя е от 2004 година и е за безчинство, изразяващо се в опозиция на орган на властта.

" Телеграф медиа " акцентира, че стои зад изказванието, че госпожа Панова има престъпна регистрация, тъй като в редакцията на изданията от групата се пазят документи. Нещо повече, в никакъв случай не сме твърдели, че Елисавета Панова е осъждана, в противен случай. Но очевидно някои хора не вършат разлика (или по този начин им изнася) сред „ престъпна регистрация “ и „ присъда “, декларират сътрудниците от " Телеграф медиа ".

Г-жа Панова нямала престъпна регистрация, а единствено „ заявителски материал “, се споделя в претекстовете на съда. Но какво е заявителски материал по смисъла на закона?

Заявителският материал е известие, което съдържа данни за осъществено закононарушение от общ темперамент, без значение от типа, източника и метода на приемане в структурните звена на Министерство на вътрешните работи.

Това е все едно някой да ни упрекна в неистина, че сме съобщили за „ автомобилна злополука “, а не сме употребявали термина „ ПТП “ или „ транспортна акцидент “, споделят още сътрудниците от " Телеграф медиа ".

Ето какво още пишат те:

" В известието си за това, че „ Телеграф медиа “ е наказана, уеб сайтът " Медиапул " на някогашната говорителна на Иван Костов - Стояна Георгиева добавя злорадо, че „ решението на Софийски градски съд може да се апелира пред Върховния касационен съд “.

Да, забележката е иронична, при изискване, че и децата знаят кой ръководи Върховен касационен съд – вездесъщият Лозан Панов, брачният партньор на ищцата.

Но и тук злорадството е леко преждевременно и намирисва на автогол във вратата на „ Медиапул “, „ Дневник “ и всички знайни и незнайни сайтчета и издания на „ положителните олигарси “. Защото с присъдата за това, че сме споделили една истина, рухва главната подправена опорна точка на олигархията – че депутатът и издател на „ Телеграф медиа “ Делян Пеевски „ държи съда “.

Съдът се държи от Лозан Панов, и то изцяло законно в качеството му на началник на последната инстанция – Върховен касационен съд. И господата олигарси, които държат уеб страниците за подправени вести, добре знаят това. Любовта им към Панов е чисто професионална – и Иво Прокопиев, и Цветан Василев, и цялата им тайфа имат тежки правосъдни проблеми. И рано или късно може да опрат за „ услуга “ до Лозан.

Що се отнася до обстоятелството, че назоваваме госпожа Панова „ Черен лебед “, за това се сърдете на Христо Иванов. Именно той, да повторим, я назова по този начин на прословутата колекция, родила мегаскандала „ АРГОгейт “. От който стана ясно, че кукловодите на подправените вести имат подмолни политически мераци.

Не се извиняваме и за това, че назоваваме гореспоменататите Прокопиев и Василев с името... олигарси.

Доживяхме времена, в които те съдят, че казваш истината. А за подправените вести, парфюмирани с агитация и двуличен морал, присъди няма.

Това обаче няма да ни уплаши и да ни откаже от нашата борба с така наречен „ фалшив нюз “, с които се борим от години. Ние ще продължим да споделяме истината – изискуем го на читателите си ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР