Ролан Гарос, втори квалификационен кръгИзабелла Шиникова – Валентини Граматикопулу 6-2,

...
Ролан Гарос, втори квалификационен кръгИзабелла Шиникова – Валентини Граматикопулу 6-2,
Коментари Харесай

Шиникова претърпя поражение в пресявките на Ролан Гарос


Ролан Гарос, втори квалификационен кръг

Изабелла Шиникова – Валентини Граматикопулу 6-2, 0-6, 3-6

Изабелла Шиникова завърши присъединяване си в квалификациите за Ролан Гарос след проваляне от 188-мата в света Валентини Граматикопулу във втори кръг. Българката стартира доста добре дуела и завоюва безапелационно първия сет, само че след това в представянето ѝ настъпи сериозен спад и тя не съумя да запише нова българска победа в днешния ден от пресявките в Париж.

Шиникова бе по-агресивна на сервис и записа повече асове (4-1), само че броят на двойните ѝ неточности също бе по-висок (4-2). И двете съпернички бяха неуверени при възможностите си за пробив, като българката осъществя пет от 12-те си брейкпойнта (42%), до момента в който Граматикопулу оползотвори седем от своите 16 шанса (44%).

Гръцката тенисистка първа поведе, само че незабавно по-късно Шиникова откри надзор върху протичащото се на корта, като осъществя ранен пробив и реализира поврат за 3-1. Граматикопулу редуцира пасива си, само че втората ни ракета направи нова серия от три следващи извоювани гейма, като в края на първата част избави три точки за пробив, преди да осъществя разкрилия се пред нея сетбол и да се наложи с 6-2.

Доминацията на Шиникова можеше да продължи, само че в откриващия гейм на втората част българката пропусна брейкпойнта и разреши на съперничката си да излезе напред в резултата. Това се оказа началото на доста мощна серия за Граматикопулу, която записа три следващи пробива и изравни резултата в мача след 6-0.

Заключителният сет стартира равностойно, като опонентктие си размениха по два пробива. Гъркиянта обаче първа съумя да затвърди брейка си, след което усили задатъка си на 4-2. Шиникова понижи резултата, само че силите ѝ не стигнаха за освен това и в последна сметка втората ни ракета отстъпи с 6-2, 0-6, 3-6 по-късно под два часа на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР