Резултатите от актуално проучване позволиха на екип от изследователите да

...
Резултатите от актуално проучване позволиха на екип от изследователите да
Коментари Харесай

Какви са последните мисли на човек преди смъртта?

Резултатите от настоящо изследване разрешиха на екип от откривателите да схванат какво се случва в човешкия мозък моменти преди гибелта му. Специалистите записаха секунди преди тази смяна мозъчните трептения, свързани с процеса на възобновяване на паметта, написа zdrave.to.

Да се ​​определи какво се случва в главата на човек преди гибелта се оказа напълно не толкоз мъчно и даже е станало инцидентно. Специалистите направиха непрекъсната електроенцефалография на пациент от осем години, измъчен от епилепсия, с цел да открият по кое време ще настъпят припадъците.

В един от тези моменти обаче пациентът получил инфаркт и умрял. Това направило допустимо за първи път в историята да се наблюдава интензивността на човешкия мозък известно време преди и по време на гибелта. Както се оказало, мозъкът може да продължи да бъде деен и ясно да знае какво да прави в последните моменти от живота.

Измерването на флуктуациите траяло 15 минути, включвало и момента на гибелта. Експертите проучили в детайли какво се е случило с него половин минута преди и след прекъсване на сърцето. В този миг били направени промени в разнообразни ленти на невронни вибрации. Тези флуктуации, по-известни като мозъчни талази, са един тип модели на темп в активността на мозъка на всеки човек.

Всички те вземат участие директно в когнитивни функционалности като фокусиране на вниманието, приемане на данни извън и тяхната обработка, сънуване, образуване на паметта, в това число запазване на мемоари.

Чрез генериране на вибрации, които са свързани с възобновяване на паметта, мозъкът може да локализира и извика най-важните мемоари от живота на обречен на смърт човек. Това е сходно на това по какъв начин човек преди гибелта приказва за най-значимите за него неща.

var width = window.innerWidth || document.documentElement.clientWidth || document.body.clientWidth; window.googletag = window.googletag || {cmd: []}; googletag.cmd.push(function() { googletag.defineSlot(`/401112551/m.fakti_post_2`, [[728, 90], [300, 100], [660, 250], [750, 200], [336, 280], [300, 250], [320, 50], [600, 250], [300, 600], [300, 75], [320, 100], [750, 300]], `div-gpt-ad-1646992589137-0`).addService(googletag.pubads()); googletag.pubads().enableSingleRequest(); googletag.pubads().collapseEmptyDivs(); googletag.enableServices(); }); googletag.cmd.push(function() { googletag.display(`div-gpt-ad-1646992589137-0`); });

Въпреки че този опит е неповторим, защото до този миг никой не е бил в положение да следи мозъчната активност на човек в развой на гибел, преди този момент сходни съмнения са следени при лабораторни плъхове.

По този метод може да се допусна, че когато жив организъм почине, мозъкът на другите типове е в положение да провежда и реализира избран биологичен отговор. Затова, когато нашият обичан човек почине и очите му се затворят, в този миг в главата му се възпроизвеждат всички най-щастливи моменти от живота му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР