Резервите и летните трансферни попълнения бяха ключови за успеха на

...
Резервите и летните трансферни попълнения бяха ключови за успеха на
Коментари Харесай

Анчелоти е доволен от резервите и летните попълнения в мача с Гранада

Резервите и летните трансферни попълнения бяха основни за триумфа на първенците в Ла Лига и поддържането на непрекъснато високо равнище, съобщи старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти, спирайки се на снощния мач с Гранада. Срещата приключи 4:0, а столичани имат към този момент 90 точки, с 13 повече от Жирона на 2-ото място.

Италианският ментор направи цели 10 промени в стартовите 11 спрямо впечатляващата победа над Байерн Мюнхен във втория полуфинал в Шампионската лига. Единственият, който резервира мястото си, беше централният защитник Антонио Рюдигер. Но и освен това състояние мадридският гранд доминираше на терена, а Брахим Диас вкара два пъти след почивката. Другите два гола през първото полувреме бяха дело на Фран Гарсия и младия турски халф Арда Гюлер.

" Чувството е положително. Всеки се състезава, всеки се бори, всеки демонстрира качество, всеки играе с останалите като един тим ", съобщи пред публицистите Анчелоти. " Трудно ми е да кажа кой състезател ме изненада най-вече. Брахим ме изненада, само че също и Хоселу, Фран Гарсия... новите попълнения се показаха в действителност добре. Те дадоха фундаментална помощ на тима да бъде на това равнище момента ".

След което замълча многозначително и го попитаха по какъв начин би коментирал влизането на Арда Гюлер. 19-годишният ляв халф стартира от 1-ата минута, записвайки осми мач за първия отбор. Той се разписа за 0:2 в 42-ата минута, което беше негово трето попадение през сезона.

" Арда Гюлер е доста млад, неговият връх в кариерата към момента е незнаен и никой не може да каже до каква степен ще стигне. Постоянно демонстрира, че е необикновен гений, само че е и доста ефикасен пред гола. Той е в действителност естествено дарование и за момента се оправя доста добре ".

64-годишният Анчелоти също по този начин е удовлетворен от завръщането на вратаря Тибо Куртоа и бранителя Едер Милитао, откакто и двамата пропуснаха по-голямата част от сезона поради травми в коляното.

" Травмата на Едер Милитао беше тежка и мачове на всеки три дни за него сега би било тежка стратегия. Мисля, че против Алавес във вторник може и да играе. Случаят с нашия вратар Куртоа е много по-ясен – той е подготвен и би трябвало да натрупа процедура и физическа устойчивост ", приключи именитият ментор./ БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР