Решението на проблема с мигрантския натиск по границата е в

...
Решението на проблема с мигрантския натиск по границата е в
Коментари Харесай

Увеличаване на щатовете и насищане на граничните райони с техника - решения срещу мигрантския натиск

Решението на казуса с мигрантския напън по границата е в увеличение на числеността на " Гранична полиция " , счита ръководителят на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи Валентин Попов, който е и чиновник на " Гранична полиция ".
Проблемът с мигрантския напън не може и няма да бъде решен трайно единствено с командироване на чиновници от други структури, безапелационен е той.

" Единственият метод е увеличение на щатовете на районните гранични дирекции по южната граница, а може би и на регионалните дирекции в областите по южната граница. Плюс насищането на тези региони с техника и положителното съоръжение и застраховане на тези чиновници. Има дефицит на автомобили… "

" Жалкото е, че този сериозен проблем застава в центъра на публичното внимание едвам когато и в случай че се случи някаква покруса . Този проблем съществува към този момент 10 години . Мигрантският напън върху южната ни граница стартира да се усеща по-сериозно през 2012 година Един от пиковете му беше 2014-2015-а. Тъкмо тогава се направиха последните съкращения на свободни щатове в Министерство на вътрешните работи , включително и в " Гранична полиция ", разяснява Попов в предаването " Преди всички ".

" Чадър от Министерство на вътрешните работи е нонсенс, това е неуместно ", съобщи Валентин Попов, запитан има ли подпомагане на чиновници за действието на каналите за трафик на хора.

" Участие на обособени чиновници в каквито и да е незаконни схеми, включително за трафик на хора през границата, е допустимо да има. Това съществува по целия свят. (...) Няма лекарство против корупцията, което да я изкорени напълно. "

Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
По обявата работи: Яна Боянова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР