Решението на австралийското правителство само ваксинирани да могат да участват

...
Решението на австралийското правителство само ваксинирани да могат да участват
Коментари Харесай

Тъжна новина за феновете на Джокович и Аустрелиън Оупън

Решението на австралийското държавно управление единствено имунизирани да могат да вземат участие Аустрелиън Оупън може да докара до отвод от присъединяване на водача в международната класация Новак Джокович. Това стана ясно през днешния ден от изявлението на бащата на сръбския тенисист - Сърджан Джокович.

" По отношение на имунизацията и отхвърли от нея, това е на всеки един от нас. Никой няма право да навлиза в нашето персонално пространство. Това нещо е обезпечено от нашата Конституция. Всеки самичък взема решение за си. Дали е имунизиран, това е единствено и само негово право. Дали той ще заяви това нещо, мисля си, че не. И аз самият не знам за това негово решение, а и да знаех, нямаше да го кажа пред Вас. Той има право да взема решение, по този начин както самичък реши ", сподели Сърджан Джокович пред локалната телевизия " Първа ".

Според него " много неприятно е решението на управляващите в Австралия, които са си разрешили " да предизвикат деветкратният първенец от Откритото състезание на Австралия. " Дали Новак ще се появи там зависи от тяхното държание. Той с удоволствие би отишъл, тъй като е състезател, а и ние самите желаеме това. Но, при тези условия, евентуално няма да стане ", сподели още бащата на Новак Джокович и посочи, че синът му " няма да одобри и 14-дневна карантина ".

В края на предходната седмица шефът на Аустрелиън Оупън Крейг Тайли удостовери, че до присъединяване в шампионата ще бъдат допускани единствено имунизирани състезатели. В последните дни се появиха информации, че уредниците може би ще създадат изключение за Джокович, който е деветкратен първенец в Мелбърн, само че това едва ли ще стане, защото решението идва от държавното управление на Австралия и управата на щата Виктория, където се намира Мелбърн.

В средата на октомври в изявление пред сръбското издание Блиц Джокович се разгневи на въпрос дали е имунизиран против COVID-19 и отхвърли да отговори " Това е персонален въпрос и съгласно нашия закон могат да се предявят обвинявания към всеки, който ти задава подобен въпрос. Това е непристоен въпрос. Твърде доста хора си разрешават свободата да задават такива въпроси и да упрекват хората. Каквото и да отговоря, то ще бъде употребявано в отрицателен проект ", сподели тогава международният номер 1.

Всичко това значи, че сръбският тенисист няма да може да усъвършенства върха на Роджър Федерер и Рафаел Надал от 20 трофеи от Големия шлем при започване на идната година, а първият му опит да го стори най-вероятно ще бъде на Ролан Гарос в Париж напролет.

Аустрелиън Оупън 2022 ще се организира в интервала 17-30 януари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР