Повече от три десетилетия след като едно шоу на Гугенхайм

...
Повече от три десетилетия след като едно шоу на Гугенхайм
Коментари Харесай

Джени Холцер, преглед на Гугенхайм — детронираната кралица на афоризма

Повече от три десетилетия откакто едно шоу на Гугенхайм трансформира Джени Холцер в безспорната Йода в света на изкуството, раздавайки гномични афоризми в танцуващи светлини, тя още веднъж пое спиралата. Този път тя се състезава освен със личната си история, само че и със свят, залят от електронни мотота, епиграми, надписи, туитове и надписи в Instagram. Ако в този момент всички сме Джени Холцер, тогава коя е тя?

Можете да почувствате, че тя се напряга против този въпрос. Освен че написа поговорки в електрони, тя ги е издялала в мрамор, надписвала ги е върху гранитни пейки, щамповала ги е върху златни листа и ги е отпечатвала върху цветни листове, които покриват изложба от пода до тавана. Усещам, че леко обезвереното обръщение зад всички тези послания е „ ВСЕ ОЩЕ ИМАМ ЗНАЧЕНИЕ “.

Когато за първи път се сблъсках с работата на Холцър, тя ми се стори мистериозна и проницателна. Баналността на възприятията – „ ДЕЦАТА СА НАДЕЖДАТА НА БЪДЕЩЕТО “ – подсилена от нейното потребление на мащаб, технология и бл...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР