Глобалните конфликти са убили три пъти повече деца и два

...
Глобалните конфликти са убили три пъти повече деца и два
Коментари Харесай

Броят на децата, убити в глобални конфликти, се е утроил през 2023 г., казва шефът на ООН по правата на човека

Глобалните спорове са умъртвили три пъти повече деца и два пъти повече дами през 2023 година, в сравнение с през миналата година, защото общият брой на цивилните жертви е повишен със 72%, оповестиха от Организация на обединените нации във вторник. 

Воюващите страни от ден на ден „ прекрачват границите на това, което е задоволително – и законно “, сподели ръководителят на Организация на обединените нации по правата на индивида Фолкер Тюрк пред Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида в Женева.

Те демонстрират „ цялостно пренебрежение към другия, потъпкване на човешките права в основата им “, сподели той. „ Убийствата и пострадванията на цивилни се трансфораха в всекидневие. Унищожаването на жизненоважна инфраструктура е всекидневие. “

Ивицата Газа, Тюрк сподели, че е „ ужасяващ от незачитането на интернационалните права на индивида и филантропичното право от страните в спора “ и „ безсъвестна гибел и страдалчество “.

Откакто избухна войната след невижданата офанзива на Хамас против Израел на 7 октомври, той сподели, че „ повече от 120 000 души в Газа, преобладаващо дами и деца, са били...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР