Република Корея и Корейската народнодемократична република (КНДР) бяха изтеглени в

...
Република Корея и Корейската народнодемократична република (КНДР) бяха изтеглени в
Коментари Харесай

Жребият за световните квалификации в зона Азия оформи корейско дерби

Република Корея и Корейската народнодемократична република (КНДР) бяха изтеглени в един поток в квалификациите за международното състезание в зона Азия и континенталния шампионат през 2023 година. Корейските съседи са в група " Н " с Ливан, Туркменистан и Шри Ланка.

Саудитска Арабия и Йемен също попаднаха в една група в жребия, който включваше 40 страни. Те са в поток " D " с тимовете на Узбекистан, Палестина и Сингапур. Иран пък е дружно с Ирак, Бахрейн, Хонконг и Камбоджа в група " С ".

ОАЕ бе изтеглен като водач на група " G ", където ще има югоизточни дербита сред Виетнам, Тайланд, Малайзия и Индонезия. За Австралия, която играе в зона Азия, пък останаха Йордания, Тайван, Кувейт и Непал в група " В ".

Домакинът на международното състезание през 2022-а година Катар също ще играе в квалификациите, само че за купата на Азия в Китай. Негови противници в група " Е " са Оман, Индия, Афганистан и Бангладеш.

Китай оглавява група " А " паралелно до Сирия, Филипини, Малдиви и Гуам. Япония пък е в група " F " с Киргизстан, Таджикистан, Мианмар и Монголия.

Мачовете ще бъдат изиграни сред септември и юни. Победителите и четирите втори тима с най-хубави индикатори ще излязат от първата групова фаза и ще оформят втора, която пък ще се играе сред септември 2020-а и октомври 2021-а. Тези 12 тима ще получат квоти и за купата на Азия.

Четири азиатски отбора ще получат директни квоти за международното състезание. Петата ще бъде разигравана със противник от различен континент в плейофен дуел през март 2022-а.

Жребий за международните квалификации в зона Азия и континенталния шампионат през 2023-а година:

група " А ": Китай, Сирия, Филипини, Малдиви, Гуам.
група " В ": Австралия, Йордания, Тайван, Кувейт, Непал.
група " С ": Иран, Ирак, Бахрейн, Хонконг, Камбоджа.
група " D ": Саудитска Арабия, Узбекистан, Палестина, Йемен, Сингапур.
група " Е ": Катар, Оман, Индия, Афганистан, Бангладеш.
група " F ": Япония, Киргизстан, Таджикистан, Мианмар, Монголия.
група " G ": ОАЕ, Виетнам, Тайланд, Малайзия, Индонезия.
група " Н ": Република Корея, Ливан, КНДР, Туркменистан, Шри Ланка.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР