Реконструкция на вътрешните улици зад Водната палата събра хора от

...
Реконструкция на вътрешните улици зад Водната палата събра хора от
Коментари Харесай

Редят павета направо върху калта

Реконструкция на вътрешните улици зад Водната палата събра хора от квартала пред кабинета на инж. Димитър Кацарска, зам.-кмет по “Общинска благосъстоятелност, устройство на територията, строителство и вложения ”. Хората показаха на Кацарски лист с недоволства за качеството на ремонтите, които се извършват по план, финансиран от Оперативна програма „ Региони в напредък ”. Както „ Марица ” към този момент писа, за него са заделени 21 милиона лв., като Общината към този момент е глобена с финансова промяна от 1 млн. поради съмнителната процедура по избора на компаниите реализатори.

Гражданите завели на мястото Кацарски и му посочили част от неудачите при градежа. Най-фрапиращото съгласно тях е, че отводнителните шахти са сложени в средата на една от улиците. Преди време те получили заричане от наблюдаващия от страна на общината арх. Соня Славчева, че неуместната обстановка ще се промени. „ Дойдоха служащите и сякаш започнаха да местят проблематичната дъждарка. Тя е една-единствена по продължение на 50-60 метра, и то на улица, която е известна с наводненията си при мощен дъжд. Ден след визитата на Кацарски я оставиха на същото място ”, сигнализира Елеонора Тенева.

На ул. „ Асен Златаров ” има друга дъждарка, която, обратно на всякаква логичност, е затапена от горната страна с две тротоарни плочи. На мястото към този момент са положени два пласта нов асфалт. Ще го разрушават, с цел да я отпушва занапред ли, чудят се живеещите на улицата.

Следващото недоволство на живеещите е от качеството на положените нови бордюри. Сложиха ги преди месец и към този момент са с очукани ръбове - от какъв материал е този бордюр, питат жителите, които от 4 месеца тънат в тиня и нечистотия поради ремонтите.

Още по-обезпокоителни са недоволствата от метода, по който са нареждани паветата. „ С очите си видяхме по какъв начин ги поставят напряко върху калта. Без да подлагат трошляк или друга основа, насипаха пясък, а върху него подредиха павета. Сега с багера ги разравят, с цел да поставят занапред трошляк ”, описа госпожа Тенева. Според нея на доста места новият паваж към този момент е вдлъбнат и при дъжд се оформят гьолове. Имаме и самоизвадили се „ нови ” павета - по-малко от месец откакто са поставени, прибавят жителите.

Живеещите на ул. " Свищов " пък са недоволни, тъй като досега тяхната улица въобще не е пипната, въпреки да е оповестена в листата за ремонт с парите по Оперативна програма " Региони в напредък ". Кметът на " Централен " Георги Стаменов изясни, че казусът там е обвързван с тротоар, който попада в частен парцел, а противоречивите метри към момента не са платени на притежателите.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР