Ще бъде сформирана работна група за обследване на рисковите места

...
Ще бъде сформирана работна група за обследване на рисковите места
Коментари Харесай

Сформират група за обследване на рисковите места по пътищата в Пловдивско

Ще бъде образувана работна група за проучване на рисковите места по пътищата в област Пловдив. Експертите ще предложат инженерни усъвършенствания за унищожаване на риска от пътнотранспортни катастрофи.

Това заяви шефът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив старши комисар Георги Чергов на кръгла маса в дирекцията с присъединяване на представители на полицията, Окръжна и Районна прокуратура, както и неправителствени организации.

Експертите разискаха ограничения за възстановяване на пътнотранспортната конюнктура на територията на региона. На форума е решено да се насочат оферти и претенции към община Пловдив и Агенция „ Пътна инфраструктура “ за създаване на инженерни уреди на всички основни булеварди на територията на града, които да способстват за понижаване на скоростта. 

Експертите оферират също по този начин уголемение на видеонаблюдението в града и монтирането на камери, измерващи скоростта.  Ст. комисар Георги Чергов посочи, че има няколко плана за разширение на видеонаблюдението, които са друг стадий на развиване.

Работи се и за това все повече жители да могат да алармират за снимани от тях нарушавания на други участници в придвижването през интернет платформа и въз основата на тези материали да се постановат наказания на причинителите, сподели шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив.     

" Такава платформа има създадена и действа от осем месеца ", заяви доктор Кирил Драганов, член на Управителния съвет на Европейски център за транспортни политики (ЕЦТП).

Тази платформа е създадена от сдружението и посредством натискането на бутон „ подай сигнал “ жителите могат да подадат сигнал и да изпращат снимков материал, в който се обосновава нарушаването, след което ЕЦТП по създадена методология изпращат тези сигналите до способените органи.

Той посочи, че платформата дава доста положителни индикатори, досега са подадени над 300 сигнала, за Пловдив са 26, а като резултат има съвсем 100 %  подадени сигнали към институциите, наложени са санкции, наказания и даже фишове, като множеството нарушавания са за неспазване на отдалеченост, превишена скорост и неспазване на пътни знаци.

Христо Радков от  Българско обединяване на водачите заяви, че за предходната година водачите са заплатили над 90 % от наложените наказания за скорост на стойност общо 115 милиона лв.. В същото време ранените са 658 повече, жертвите са с шестима по-малко, а наказателните постановления са с сред 54 и 47 % повече.

От сдружението упорстват парите, събрани от санкциите, да се употребяват за възстановяване на пътищата в страната.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР