Емблематичният ансамбъл BELGIAN BRASS SOLOISTS излиза на сцената на XV

...
Емблематичният ансамбъл BELGIAN BRASS SOLOISTS излиза на сцената на XV
Коментари Харесай

Световни музиканти пристигат в Пловдив


Емблематичният отбор BELGIAN BRASS SOLOISTS излиза на сцената на XV Международен фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща ” на 24 май в Малката раннохристиянска базилика . И петимата участници в него са фамозни белгийски музиканти и педагози. Началото е в 18.30 часа.

Веско Ешкенази – един от най-изтъкнатите цигулари на нашето време, концертмайстор на Кралския Концертгебау оркестър – Амстердам ще музицира в Епископската базилика на 25 май, дружно с акордеонистката Вероника Тодорова и пианиста Георги Милтиядов, представяйки програмата “В света на музиката ”, готова особено за Фестивала. Началото на концерта е в 18.30 часа.

Световноизвестната оперна прима Красимира Стоянова – камерзенгерин на Виенската опера идва за МФ “Дни на музиката в Балабановата къща ” на 5 юни дружно с изключителния пианист Людмил Ангелов непосредствено след задължения в Миланската Скала. Двамата популярни актьори ще изнесат взаимна концертна стратегия за първи път в Пловдив. Събитието е в Епископската базилика от 18.30 часа.

Фестивалът е част от Културния календар на Община Пловдив и се реализира с поддръжката на Община Пловдив, Министерство на културата, Фондация Музикартисимо. Билети за концертите се продават в мрежата на Ивентим.бг в цялата страна, онлайн и на място преди концертите.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР