Режисьорът Максим Генчев, който скандализира обществото с филма си за

...
Режисьорът Максим Генчев, който скандализира обществото с филма си за
Коментари Харесай

Дъщерята на Радев ще участва във филм на Максим Генчев, който окарикатури Ботев

Режисьорът Максим Генчев, който скандализира обществото с кино лентата си за Ботев, е намерил сериозна защита  за бъдещите си креативен планове. Генчев си навлече гнева на публиката преди години с кино лентата си за Левски, само че това не му попречи да работи по лента за трета историческа персона.

 

Той е заел дъщерята на президента Румен Радев - Дарина Радева, която блестна до татко си и президента на Австрия на новогодишния концерт на Виенската филхармония - за основна роля във кино лентата " 1349 " по повестта на Иван Вазов " Иван Александър ". 

За това се похвали самият режисьор, който въобще не обръща внимание на унищожителните рецензии за последната си екранизация, която безусловно окарикатурява Христо Ботев.

 

Филмът " 1349 " е спечелил дотация за кинопроизводство от Българската национална телевизия през тази година.

 

Това ще бъде първата екранизация на повестта " Иван Александър ", по която Вазов прави пиесата " Към бездна ".

 

В сюжета, който не следва безусловно текста на Вазовата пиеса, Царство България съставлява развита европейска страна от XIV век. В двора четат Бокачо и Петрарка, а болярите и цялата царска свита са типични европейски аристократи.

 

" Все още не е завършил кастингът на всички функции ", посочи преди седмица Максим Генчев.

 

Предстои да бъде определен артистът, който ще изиграе цар Иван Александър. Изискванията към него са доста, като едно от тях е високият растеж, акцентира режисьорът.

 

Дарина Руменова Радева ще играе еврейката Сара, в която царят се влюбва и поради която се разделя с жена си кралица Теодора.

 

Младата актриса учи III курс в НАТФИЗ в класа на Пенко Господинов.

 

Според Максим Генчев тя има сериозен актьорски капацитет, поради който е станала титуляр след извършен кастинг за ролята.

 

Снимките на лентата стартират през април, а по проект най-късно през януари 2024-а филмът " 1349 лето Господне " би трябвало да бъде по кината, похвали се копродуцентът на кино лентата Десислава Ковачева, която дружно с Максим Генчев е моторът на продукцията. Продуцент е Българска национална телевизия, която го финансира с 300 000 лв., като 6 месеца след излизане на кино лентата по кината той ще бъде излъчен и по публичната телевизия.

" Дарина бе определена на кастинг всред няколко претендентки. Не знаехме, че е щерка на президента. Тя е доста екзотична. Търсехме визия, която да не е модерна. Освен доста надарена като актриса Дарина носи ретро лъчение, с което доста ни впечатли ", показа Деси Ковачева, която бе мотор и на кино лентата " Ботев ".

Предвидени са 20 снимачни дни. Най-много от тях ще бъдат в Бачковския манастир, където се пази единствената икона на цар Иван Александър, рисувана по негово време. Той е и ктитор на обителта. Там ще бъде пресъздаден по специфичен метод и неповторимият царски замък на владетеля, който е бил най-големият в Европа по време на Средновековието.

  " След като се разправи с Левски и Ботев, Максим Генчев ще е вманиачен, в случай че не посегне и на Хаджи Димитър („ Жив е той, жив е “), Бенковски („ Хвърковатия челник “,) „ Кой уши байряка “ (с основна роля като за президентска дъщеря) и несъмнено за Баташкото кръвопролитие („ Песен за огън и кръв “). Стамболов може и да го пропусне, поради неприятната му известност измежду приятелите на Русия. Но пък току-виж направил и филм (слашър) по националната ария за Балканджи Йово и хубавата Яна. 

Още преди да завършил с турското иго, може да се върне и към по-стари времена. МГ към този момент работи по „ 1349 “ (с Дарина Р. Радева в една от основните роли). 
Мисля, че можем да чакаме дълга епична поредност: Аспарух („ Бащата на нацията “), Тервел („ Спасителят на Европа “), Крум („ Чашата на хана ”), Самуил („ Българският цар “), Симеон („ На три морета “)… и по този начин чак до Румен Радев („ Миротворецът “). Защо пък не? " ", написа журналистът Емил Георгиев, който от години следи българското театрално и киноизкуство.

 

Ето единствено дребна част от мненията на стената на Максим Генчев във Facebook за кино лентата му " Ботев ": 

Ivo Bozhinov
След " Левски " си помислих, че няма по какъв начин да се сътвори по-гоюямо крушение, само че очевидно свинската сган, окупирала Българска национална телевизия, копае ново дъно.
Отговор2 ч.

Станимир Иванов
България не е това, което сте създали в този филм подигравка!

Александър Димитров
Общото усещане след гледането на кино лентата е че съм ял мърша. Разбира се създателят, спонсорите и НПО-тата от америка се надяват на младите генерации, които не познават усета на хубавичко храна и ще продължата да ги хранят с сходна гнилоч.

Една Жена
Ето от такива отпътува та се не видя Българското кино. Защо въртели единствено старите филми? Ами новите кретении на никой не харесват!

Райко Петров
Вие сте позор за България,как се гледате в огледалото.

 

Веселина Седларска

Вече е ясно кой умъртви Ботев - Максим Генчев

Митко Димитров
Г-не, имащ се за режисьор, преди години се изгаври с паметта на Апостола, само че кой ти разреши да го направиш и с тази на Ботев?????

Barbuncela Barbuncela
Браво! По тъп и блудкав филм не бях гледала. Този филм би трябвало да се забрани!

 

Станимир Иванов
Нито едно българско дете не трябва да гледа това опетняване на четници, революционери и на българи въстанали против този заплашителен зложелател. Тези хора не са били такива просташки мрънкачи и са знаели, че няма да оцелеят наложително.
Тази кино сценка е поръчка с цел да обезкуражи младите българи в ежедневната ни битка за еднаквост и борбен народ!

Marian Atsarov
Пепи... не те ли е позор какво излезна от тая лента бре...? С кошлука отивай на някоя каса да продаваш кренвирши! Позор!!!!

 

Dancho Yordanov
Максиме...трябва да бъдеш обесен за гаврата със Светините Левски и Ботев.....

 

Kирилова Цвета

Да се забрани със закон на Максим Генчев да прави кино. То изисква освен гений на сценариста, само че и доста средства. В неговите продукции липсват и двете. Актьорите не са отговорни.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР