Референдум за отмяна на договора за добросъседство с България би

...
Референдум за отмяна на договора за добросъседство с България би
Коментари Харесай

Пендаровски: Отмяна на договора за добросъседство с България ще спре евроинтеграцията на РСМ

" Референдум за анулация на контракта за добросъседство с България би спрял изцяло евроинтеграцията и не трябва да се разяснява. " Това съобщи президентът на РСМ Стево Пендаровски, оповестява БНР.

Референдума за анулацията на Договора за добросъседство с България е като да се има вяра, че може да се приключи Преспанският контракт с Гърция, а да се резервира участието в НАТО, уточни президентът на РСМ.

По думите му няма по какъв начин да се приказва за европейска интеграция, в случай че не желаеме контракти за добросъседство със съседите ни. Според него концепцията на опозицията от ВМРО-ДПМНЕ да организира референдум по тематиката би била пагубна за страната.

Двустранните съглашения със съседите и добросъседските връзки са една от основните предпоставки за интеграцията на всяка страна освен от този район, само че и в целия посткомунистически свят след 1990 г, посочи Пендаровски.

Той уточни, че е подготвен да се срещне с водача на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски. Аз съм виновен за диалози по въпроси, които сплотяват ползите на страната и тези на жителите, сподели още Пендаровски.
 ВМРО-ДПМНЕ пита македонците желаят ли отпадане на Договора за другарство с България
ВМРО-ДПМНЕ пита македонците желаят ли отпадане на Договора за другарство с България

Това е въпросът за идния референдум
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР