Опитите за нелегално преминаване на границата намаляват, отчете той От

...
Опитите за нелегално преминаване на границата намаляват, отчете той От
Коментари Харесай

Министър Стоянов с важна информация за мигрантския поток

Опитите за незаконно прекосяване на границата понижават, регистрира той

От началото на годината до момента опитите за незаконно прекосяване на нашата граница са намалели със 70% в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Положителната наклонност в битката с незаконната миграция регистрира министърът на вътрешните работи Калин Стоянов по време на Парламентарната асамблея на НАТО. 

Делегати от 32 страни членки на Алианса и още 25 страни сътрудници са в София, а хазаин на събитието е Народното събрание. Кулминацията ще бъде на следващия ден, когато се чака да дойде и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Сигурността и през днешния ден е фокусът на Парламентарната асамблея. Пред Комитета по народна власт българският вътрешен министър Калин Стоянов очерта три съществени риска – дезинформацията, киберпрестъпността и незаконната миграция. Той увери парламентаристите, че институциите в България работят интензивно и в синхрон, с цел да подсигурят честността на идните избори и да не позволен интервенция на вота 2 в 1.

Стоянов посочи и позитивна наклонност в битката с незаконната миграция. По думите му от началото на годината до момента опитите за незаконно прекосяване на нашата граница са намалели със 70% в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

„ През интервала от 1 януари до 10 май 2024 година са регистрирани общо 12 342 опита за незаконно прекосяване на границата. Което е със 70% по-малко, съпоставено със същия интервал на предходната година. Разбира се, нашата зоркост не би трябвало да понижава ”, уточни вътрешният министър.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР