Външният министър на Норвегия Еспен Барт Ейде предаде дипломатически документи

...
Външният министър на Норвегия Еспен Барт Ейде предаде дипломатически документи
Коментари Харесай

Норвегия предаде документите за признаване на палестинката държава на премиера Мохамад Мустафа

Външният министър на Норвегия Еспен Барт Ейде съобщи дипломатически документи на палестинския министър председател Мохамад Мустаф а като последната стъпка към признаването на палестинска страна, значително алегоричен ход,, съобщи АП.

Предаването на документите стана в Брюксел, където Мустафа ще се срещна с външните министри на страните от Европейския съюз и високопоставени чиновници на Европейски Съюз на 27 май, с цел да събере поддръжка за пaлестинците. 

Ходът на трите страни е добре пристигнала поддръжка за палестинците, които от десетилетия се стремят да открият държавност в Ивицата Газа, която е завладяна от Израел по време на Шестдневната война от 1967 година

Официалното признание на страната от Норвегия, Испания и Ирландия е планувано за 28 май.
 Ирландия и Испания са за признаването на Палестинска страна
Ирландия и Испания са за признаването на Палестинска страна

Народът на Израел заслужава несъмнено и спокойно бъдеще

Около 140 страни - повече от две трети от Обединените народи - признават палестинската страна,. Няколко споделиха, че ще го признаят, когато изискванията са подобаващи.

Европейски Съюз, Съединени американски щати и Англия, наред с други, поддържат концепцията за самостоятелна палестинска страна дружно с Израел, само че споделят, че това би трябвало да стане част от съглашение посредством договаряния.  Белгия, която е ръководител на Европейски Съюз, съобщи, че първо израелските заложници, арестувани от Хамас, би трябвало да бъдат освободени и боевете в Газа би трябвало да се прекратят.

Предаването на документите идва два дни, откакто висшият съд на Организация на обединените нации подреди на Израел неотложно и шест дни, откакто основният прокурор на Международния углавен съд изиска ареста на премиера Бенямин Нетаняху, министъра на защитата на Израел Йоав Галант и трима от водачите на Хамас.
 Главният прокурор на МНС желае ареста на водача на Хамас и на израелския министър председател
Главният прокурор на МНС желае ареста на водача на Хамас и на израелския министър председател

Панел от съдии към Международният углавен съд ще прегледа молбата на Карим Хан
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР