Редица политици, общественици и граждани присъстваха на молитвата за мир

...
Редица политици, общественици и граждани присъстваха на молитвата за мир
Коментари Харесай

Молитва за мир - болка за жертвите и гняв към терористите

Редица политици, общественици и жители участваха на молитвата за мир в Централната синагога на София, в символ на съпричастност към трагичната обстановка в Израел , съобщи БГНЕС.

Проф. Александър Оскар, ръководител на еврейската организация в България “Шалом ” , благодари на българското общество за съпричастността към жителите на Израел.

„ 7 октомври ще остане един от най-мрачните дни в човешката история. Бяха изклани близо 1 300 души, измежду които дами и деца без причина “, сподели Александър Оскар. Той акцентира, че през днешния ден са се събрали да се помолят за дълготраен мир сред Израел и арабите. „ Той ще бъде одобрен единствено, когато всички терористични организации, като Хамас, бъдат унищожени ”, акцентира ръководителят на „ Шалом “.

Посланикът на Израел у нас Йоси Леви Сфари съобщи, че терористичната организация Хамас е направила всички закононарушения против човечеството. „ Благодаря, че всички вие сте тук, с цел да покажете своята грижа “, сподели дипломат Йоси Леви Сфари.

Президентът на България Румен Радев акцентира, че в тези тъжни дни ние отдаваме дълбока респект към всички жертви. „ Сцените на брутално принуждение отприщиха вълна от яд и отвращение. Искам да изразя своята откровена вяра, че жителите, взети за заложници, допустимо най-скоро ще се завърнат живи и здрави. Знам, че това е извънредно мъчно, само че по тази причина сме се събрали всички тук ”, сподели президентът. Президентът е безапелационен, че България остро осъжда невижданата офанзива против Израел и убийството на мирни жители. „ Винаги сме заклеймявали и ще продължим да осъждаме тероризма във всичките му форми. Нашата цялостна съпричастност към Израел се въплъщава в дълбоките исторически връзки сред България и израелската страна “, означи Румен Радев.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков акцентира, че израелският народ за нас, българите, е приятелски. „ Затова ние сме изключително чувствителни и споделяме драмата и трагизма на този нечовечен акт на непровокирана война против Израел. 7-ми октомври ще остане в историята като най-зловещата библейска война сред положителното и злото “, съобщи Росен Желязков. Той прикани да покажем на света, че тероризмът няма място в нашия живот. „ Днес, на този ден на печал, се молим за душите на починалите, на живите, на всички, които ще проведат справедливата борба против тероризма “, сподели ръководителят на 49-то Народно събрание Росен Желязков.

Министърът на външните работи Мария Габриел бе безапелационна, че осъждаме по най-категоричен метод бруталните офанзиви на Хамас против Израел. „ Няма опрощение за терора. Израел е в правото си да се пази в сходство с интернационалното и филантропично право. Заложниците би трябвало да бъдат освободени незабавно ”, съобщи Мария Габриел.

Изпълняващият длъжността основен прокурор Борислав Сарафов прикани да бъдем непримирими. „ Прокуратурата на Република България ще преследва всички прояви на коренен ислям. Всеки би трябвало да поеме своята човешка роля и да не се позволява език на омразата “, акцентира изпълняващият длъжността основен прокурор на България Борислав Сарафов.

Кметът на София Йорданка Фандъкова дефинира болката и тъгата като възприятията, които ни съпътстват от 7 октомври насам. „ Болка към жертвите и яд към терористите. Молитва за мир, за всички починали, молитва страданията да спрат “, сподели Йорданка Фандъкова.

Посланикът на Кралство Испания изпрати писмо в символ на съпричастност към народа на Израел, в което изрази наказание на терористичните офанзиви.

Българският поп-певец Миро също изрази поддръжка. „ Скърбим с вас и ви обичаме с цялото си сърце “, сподели Миро.

За край прозвучаха химните на България и Израел , с което още един път се акцентира мощната връзка сред двете ни страни.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР