Горещата вълна в Мексико е взела 48 жертви за последните

...
Горещата вълна в Мексико е взела 48 жертви за последните
Коментари Харесай

За два месеца: Горещата вълна в Мексико взе 48 жертви

Горещата вълна в Мексико е взела 48 жертви за последните два месеца, като съвсем половината от тях са в границите на последната седмица, съобщи ДПА, като се базира на известие на мексиканското здравно министерство от нощес.

Общо 956 души са получили здравна помощ поради топлинни удари, обезводняване и слънчево изгаряне, откогато горещият сезон стартира в страната в средата на март.

Горещата вълна е най-често срещаната смъртна причина в Мексико оттогава, показва ДПА, предава Българска телеграфна агенция.

Към момента температурите в 27 от 32-та мексикански щата са над 40 градуса по Целзий. В четвъртък в северния град Монклова в щата Колауила е била записана температура 46 градуса.

Сушата, горещата вълна и дефицитът на вода в Мексико са толкоз огромни, че даже полицията блокира придвижването в град Мексико в символ на митинг.

През последните месеци жителите на някои квартали на столицата постоянно образуват човешки вериги, с цел да блокират булеварди с искане да им бъде обезпечена вода.

В южните мексикански щати Табаско и Чиапас е толкоз горещо, че десетки маймуни от типа мексикански мантиев ревач падат мъртви от дърветата.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР