Реалността е такава, че ние не оценяваме най-важната функция на

...
Реалността е такава, че ние не оценяваме най-важната функция на
Коментари Харесай

Пчелите са най-важните същества на Земята

Реалността е такава, че ние не оценяваме най-важната функционалност на пчелата в естествената верига, без която животът на планетата не би бил вероятен. Пчелата е единственото насекомо, което обезпечава храна на хората.

Биологичното многообразие е развой на взаимоотношение на живите същества с планетата, връзката сред тях и, несъмнено, биологичният отговор на околната среда към типа.

В този развой пчелата има значима функционалност, защото цялото селско стопанство в света зависи от 70% от тези инсекти. По-конкретно, 70 от всеки 100 храни, които ядем, зависят само от пчелите.

Всичко е доста просто: без опрашване растенията не биха могли да се развъждат, а без растенията фауната също би изчезнала, а затова и хората.

Защо измират пчелите?

Една от хипотезите, обясняващи всеобщото измиране на пчелите, е мобилната телефония. Това удостоверяват специалисти от Швейцарския федерален софтуерен институт, които са потвърдили, че вълните, предавани по време на диалог, могат да дезориентират пчелите и да ги доведат до гибел.

Чрез повече...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР