Районната прокуратура в Перник и полицията дадоха подробности за убийството

...
Районната прокуратура в Перник и полицията дадоха подробности за убийството
Коментари Харесай

Разкриха подробности за убийството на швейцарския бизнесмен

Районната прокуратура в Перник и полицията дадоха детайлности за убийството на швейцарския предприемач Удо Ланге във вилното населено място " Делта хил " край пернишкото село Кладница

Припомняме, че Ланге беше открит в гаража от неговата брачна половинка. Именно тя е подала сигнал в полицията. Бизнесменът от дълго време живее и работи в България. Заедно с втората си брачна половинка, която е българка, имали цех за силиконови произведения в пернишкия квартал „ Мошино ", продаден преди няколко години на шведска компания.

„ Сигналът е получен на 11 август в 20:30 ч. и са подхванати незабавни дейности – оглед и разпити. Самият интензитет на случая допуска смяна с часове на самото развиване на случая. Назначени са доста експертизи, които ще дадат изясненост за спецификата на действието “, това съобщи старши комисар Павел Млеканов, шеф на Областна дирекция МВР-Перник.

Сутринта се появи информация, че има арестуван мъж, който е обвинен по случая, само че той не удостовери това. От прокуратурата също обявиха, че на този стадий няма арестувано лице, защото доказателствата, събрани досега, не откриват съпричастие на което и да е било съответно лице. Няма и повдигнати обвинявания, уточни представителят на Окръжната прокуратурата в Перник прокурор Албена Стоилова.

До момента са разпитани към 5-6 лица по досъдебното произвеждане, уточни Стоилова.

" Констатирано е пострадване в белия дроб при огледа на натрупа, предоставени са експертизи, от заключенията на които се чака да стане ясно по какъв начин е породено пострадването и дали това пострадване е причина за настъпване на гибелта ", добави представителят на Окръжната прокуратурата.

Вчера служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев съобщи, че тялото на предприемача е било преместено от мястото, където е бил погубен.

„ Случаят е ликвидиране. Беше изработен опит то да се замаскира. В момента работим по всички версии, защото този човек е изместен от мястото, където е бил погубен. Има данни да са сменяни облеклата, с които е бил и така нататък, с цел да се прикрият следите от убийството. Подозираме кръг, група причинители, само че сега би било нечиста сделка да се насочим някъде като коментар”, съобщи Демерджиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР