Равенството между половете се е върнало назад по време на

...
Равенството между половете се е върнало назад по време на
Коментари Харесай

Жените са големите губещи от пандемията

Равенството сред половете се е върнало обратно по време на пандемията от Covid-19, като в този момент работят 13 милиона дами по-малко, в сравнение с през 2019 година, написа Ройтерс. Над 20 милиона девойки са изложени на риск в никакъв случай да не се върнат на учебно заведение. Етническите малцинствени групи са най-силно наранени от икономическите резултати на ковид, в това число малцинствата от Бангладеш в Обединеното кралство и чернокожото население на Съединени американски щати.

По данни на Световната банка малко евентуално е девойките, излезли от системата на образованието по време на пандемията, да се върнат към образованието си. Повечето от тях се е наложило да се влеят в пазара на труда, а други са понесли трайни вреди върху здравето си и не могат да се върнат към естествения си темп на живот.

Голяма част от дамите са принудени да живеят в беднотия с към и под 5,50 $ дневно. Световната банка употребява 5,50 $ дневно като мярка за беднотия в страните с по-висок и междинен приход. В отчета се споделя още: Пандемията принуждава разрастващите се страни да понижат обществените разноски с повишаването на националните задължения.

По-рано този месец президентът на Световната банка Дейвид Малпас изрази угриженост по отношение на разширението на световното неравноправие, като посочи, че въздействието на инфлацията и ограниченията за справяне с нея евентуално ще нанесат повече вреди на по-бедните страни.

За резултатите на пандемията в света на богатите вижте тук:
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР