Ръководството на шуменската фирма Автомагистрали - Черно море е получило

...
Ръководството на шуменската фирма Автомагистрали - Черно море е получило
Коментари Харесай

Пътищарите отмениха блокадите на два прохода

Ръководството на шуменската компания " Автомагистрали - Черно море " е получило покана за среща сред представители на сдружението и министъра на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов. Тя ще се състои през днешния ден от 14:00 ч., оповестяват от компанията, представени от БНР.

По тази причина блокадата на Айтоския и Ришки проход, оповестена за през днешния ден, се анулира. Работниците обаче остават в протестна подготвеност, защото имат опит с сходни срещи.

Държавата в лицето на държавната компания „ Автомагистрали “ им дължи още 28 милиона лв..

В края на октомври те получиха 9 млн. лева от дължимите средства за ремонт на пътя Чирпан – Стара Загора. От синдикалната организация обявиха, че си желаят заработените средства, с цел да продължат да работят и да продължат да получават без забавяне заплатите си.
Задълженията към служащите са за 12 млн. лв.. Предстои и всеобщо уволняване на 70% от личния състав – дългогодишни, квалифицирани служащи, заради неспособност да се заплащат заплати.

В понеделник районният министър Гроздан Караджов се извини на строителните компании поради забавените заплащания. Той сподели, че се създава механизъм за заплащане на най-малко половината от дължимите средства към пътния отрасъл.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР