На конференцията Google I/O 2024 бе представена мащабна актуализация на

...
На конференцията Google I/O 2024 бе представена мащабна актуализация на
Коментари Харесай

Google достойно отговори на GPT-4o: новият Gemini говори като човек

На конференцията Гугъл I/O 2024 бе показана огромна актуализация на виртуалния помощник Gemini. Според уверенията на компанията той към този момент изпреварва конкуренцията с огромна разлика, като предлага голям брой нови функционалности за улеснение на живота.

Приложението Гугъл Gemini дава опция да взаимодействате с асистента посредством въвеждане на текст, посредством глас или камера. Гугъл твърди, че на асистента може да се подаде PDF файл с 1500 страници текст, 30 000 реда код или 1 час видео.

С други думи, можете да заредите доста текстови, аудио- и видеофайлове в Gemini и по-късно да зададете разнообразни въпроси за цялото това наличие или да помолите помощник да го обработи. Така да вземем за пример можете да поискате от него да откри вярната информация във всички тези данни, да я съпостави, да я групира и така нататък А до края на годината Гугъл има намерение да усили броя на токените, обработвани от Gemini, до 2 милиона.

По време на демонстрацията бяха показани няколко забавни метода за потребление на Gemini. Например, може да се изиска да се направи проект за пътешестване въз основа на самолетен билет в офиса на пощата. Асистентът ще проучва огромно количество данни, в това число времето, ползите на потребителя, събитията, които се организират в града на дестинацията, и даже алармата, настроена на устройството. Ако е належащо, можете да коригирате оферти график. Например, в случай че измененията часа на алармата, Gemini ще пренареди целия график.

Gemini може също по този начин да взаимодейства с действителния свят посредством камерата на смарт телефона. На асистента може да бъде показано заобикалящото го пространство и да бъде помолен да взаимодейства по някакъв метод с получената информация. Това може да бъде решение на математически задания и още доста други.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР