Ръководството на руските окупатори обяви ускорени крайни срокове за завземане

...
Ръководството на руските окупатори обяви ускорени крайни срокове за завземане
Коментари Харесай

Русия се готви ускорено за анексия на окупираните земи

Ръководството на съветските окупатори разгласи ускорени крайни периоди за завладяване на украинска територия, с цел да ги съгласува с напъните на Кремъл да се приготви за присъединението на окупираните територии към Руската федерация.

Това се показва в дневния разбор на обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW). Руските сили завоюваха незначителни позиции североизточно от Бахмут и не престават да водят боеве източно и южно от града, съобщи News.bg.

Руските сили организираха лимитирана офанзива северозападно от Изюм, евентуално с цел да обезпечат съветските тилови зони по линията Изюм-Словянск. Руските сили организираха лимитирани офанзиви югозападно от град Донецк покрай границата със Запорожка област. Руските сили се концентрираха върху отбраната на заетите линии и организираха лимитирана сухопътна офанзива в северозападната част на Херсонска област.

Украинските сили продължиха да нанасят удари по съветски логистични възли в Херсонска област. Кремъл продължава да образува районни доброволчески батальони за разполагане в Украйна. Изтичането на информация от украинското разузнаване продължава да разкрива проектите на Кремъл за анексиране на окупираните в Украйна територии посредством фалшифицирани референдуми.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР