Ръководството на прокуратурата публикува серия от аудиозаписи и документи, иззети

...
Ръководството на прокуратурата публикува серия от аудиозаписи и документи, иззети
Коментари Харесай

Прокуратурата заговори за организирана атака на олигарси и мафията заради записи от иззети флашки

Ръководството на прокуратурата разгласява серия от аудиозаписи и документи, конфискувани при обиск на жилищата на двама души на 7 март, упрекнати в присъединяване в проведена незаконна група.

Самоличността на двамата не беше разкрита - те бяха посочени единствено с буквите Т.И. и Д.Г. Първият е упрекнати за изнудване, като сега се намира отвън страната. Д.Г. е арестуван за владеене на опиати за разпространяване.

Според данните на прокуратурата - в дома на Т.И. е открит лист с имената на съдии, прокурори и следователи, озаглавен " Вредители за уволняване ". Имената им не бяха оповестени, само че на конференцията беше очебийно, че те са от някогашните спецсъдилища и прокуратури, които бяха закрити през 2022.

В същото жилище е намерено и друго разпечатано известие, в което написа следното: " Здрасти, имаме безкрайно финансиране от Цецо от Белград за Гешев. Той поема лобистите от Щатите. Къро също е отсреща и Овидиу от Швейцария. Казаха, че са ти изпратили и материал. Материал за продажба от Цюрих. Важно е да намерим хора да пищят против Каскета, ние ще им кажем какво. Тони Парфюма на Кокорчо също търси компромати и ще оказва помощ. После нашите хора ще си го поемат от Щатите, с цел да го приключим. Има и по-радикални разновидности, само че към този момент по този начин действаме. Митко С. ".

Прокуратурата не даде повече елементи за произхода или достоверността на тази разпечатка.

В дома на Д.Г. са открити две флашки с къси аудиозаписи от диалози сред разнообразни хора, които прокуратурата счита, че са Красимир Каменов-Къро, негов доближен, румънски жител на име Овидиу Семенску, и български публицист, който още веднъж не беше разпознат на конференцията.

Красимир Каменов - Къро е доближен до някогашната силова формация ВИС и свръзван с Христофорос Аманатидис-Таки. През ноември 2022 година Министерство на вътрешните работи обискира негови компании, които се намират на зеленчуковата обрса в Слатина. Имената на Къро и Таки изплуваха към свадите с частните компании, на които страната беше делегирала фитосанитарния и дезинфекционния надзор на " Капитан Андреево ". Фирмата " Пи Еф Си ", която е благосъстоятелност на обвързвана с Каменов жена, беше оператор на така наречен " златна локва " на турската граница. Самият той живее от години отвън България.

В няколко от записите се разисква хипотетичното събиране на пари за нападение против " куката ", както е наименуван, или " Мишо Наумов " - който основният прокурор Иван Гешев разпознава като шеф на отдел " Тежки закононарушения " в Министерство на вътрешните работи.

Записите обаче бяха пуснати 1:1, като особено внимание беше обърнато на заглавията им от флашката на Д.Г., в една от които журналистът беше посочен като " Митко BIRD ", или Димитър Стоянов от проверяващата платформа.

От самите записи мъчно може да се разбере каквото и да е - част от тях бяха с премодулирани гласове.

Почти всеки от тях обаче загатваше директно или " Продължаваме промяната ", или Асен Василев, или Пламен Бобоков и Цветан Василев, или Бойко Борисов и Иван Гешев.

Коментарите сред събеседниците за това, че Гешев би трябвало да бъде отхвърлен предварително, се срещаха в няколко от файловете.

В последния от тях, при диалог сред журналиста и Д.Г. се чува следният диалго:

- " Хубавото е, че са споделили на Бойко, че в другия Магнитски, в случай че не сменят Гешев, ще бъде той. Щото той Влади Горанов ги е взел тези пари от Черепа, но къде ги е носил. Влади Горанов сигурно ще го изпържи ".

- " В момента Гешев е на крачка да задържи Бойко. Защото Бойко го е заложил за разменна монета на американците ".

Гешев заключи това като " проведена офанзива на олигарси, мафията и кой ли още не против държавни институции и ползите и сигурността на българските жители ".

Той изиска от ДАНС, Министерство на вътрешните работи и служебният кабинет да стартират инспекции по случая и упрекна предходното ръководство за това, че е закрило профилирания съд, намеквайки, че е това е направено с корупционна цел.

Очаквайте подробности
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР