Филмът на режисьора Небойша Слиепчевич The Man Who Could Not

...
Филмът на режисьора Небойша Слиепчевич The Man Who Could Not
Коментари Харесай

Българска копродукция спечели Златна палма за късометражен филм в Кан

Филмът на режисьора Небойша Слиепчевич " The Man Who Could Not Remain Silent " завоюва " Златна палма " за късометражно кино на фестивала в Кан.

Той е копродукция сред Хърватия (Antitalent), България (Contrast films) и Франция (Les Films Norfolk) и е осъществен с поддръжката на българския Национален кино център.

Филмът e основан на същински събития и действието се развива в пътническият трен от Белград до Бар.

Влакът е спрян на дребна гара в Щрипци, в Босна и Херцеговина, от въоръжени членове на сръбските паравоенни сили. Получили информация, че някои от пасажерите са мюсюлмани, те смъкват от влака 19 индивида и ги разстрелват малко откакто влакът потегля. От петстотинте пасажера, единствено един се осмелява да им се опълчи: Томо Бузов.

Продуцент на кино лентата от българска страна е Катя Тричкова, a асоцииран продуцент – Кристина Самсарова.

Българският екип на кино лентата включва художника на костюми Гео Павлов, художник-гримьор Магдалена Бояджиева, звукорежисьорa Веселин Зографов, помощник на звукорежисьорa София Жечева.

Цялостната пост-продукция на звука се осъществя в СОНУС филмпост с екип: звуков дизайнер – Иван Андреев, помощник звукова пост-продукция -Александър Симеонов, фоли запис и монтаж – Ивайло Нацев, фоли актьор – Цветан Кадийски.

0
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР