Ръководството на Канал 3 осъжда категорично грубото поведение на адвокатката

...
Ръководството на Канал 3 осъжда категорично грубото поведение на адвокатката
Коментари Харесай

Канал 3 остро осъди скандалното поведение на Татяна Дончева в съда и я нарече заплаха

Ръководството на Канал 3 осъжда изрично грубото държание на адвокатката на подсъдимия Гриша Ганчев – Татяна Дончева, която през вчерашния ден си разреши да посегне на кореспондент на малкия екран. Поведението на Дончева е освен неприемливо, само че то провокира и опасност за сигурността на публицистите в България, чиято задача е да осведомят.
Инцидентът се разигра през вчерашния ден по време на съвещание на Специализирания съд, където се гледа делото на Гриша Ганчев по т. нар " Захарна спекулация ".

Репортерът на теелвизията Снежана Хитова чака пред правосъдната зала, а преди съвещанието желае да зададе въпроси на обвинения Гриша Ганчев. Тогава върху нея връхлита Татяна Дончева.

Обясненията на Дончева, че няма време да приказва с клиента си и по тази причина избутва репортера, също не дават отговор на истината. Делото на Ганчев закъсня заради обстоятелството, че в съда в този миг няма свободна зала.

" Канал 3 се опълчва изрично на държанието на Татяна Дончева, още повече, че тя е освен юрист, само че и и политик и знае добре, че блъскането и бутането на публицист е безусловно неприемливо. В този миг единствената задача на репортера на Канал 3 е да наблюдава делото и да зададе въпроси на Гриша Ганчев, а Дончева съзнателно му пречи да извърши служебните си отговорности. Буди неразбиране, за какво госпожа Дончева, която претендира, че е стожер на свободното слово, освен не дава да бъдат задавани въпроси, само че и влиза в ролята на телохранител на господин Ганчев.

Телевизията няма да допусне сходно отношение и желае обществено опрощение от госпожа Дончева както към репортера Снежана Хитова, по този начин и към целия журналистически екип на малкия екран. Ако не го получи, ще предприеме съответните дейности, с цел да защищити своите публицисти от похищения ", разяснява Миляна Велева, шеф " Новини и настоящи излъчвания " на Канал 3.

Телевизията ще търси правата си против похищенията на Татяна Дончева и ще продължи да задава въпроси на нейния клиент Гриша Ганчев. А те засягат с изключение на " Захарната спекулация " и тази със заграбването на 150 бензиностанции на „ Петрол”.

Докато КТБ е оповестена в неплатежоспособност, се прави фиктивна договорка за продажбата им. Въпреки че активите са под запор за задължения от близо 4.5 млн. лева, арбитър Жаклин Комитова от Софийски градски съд разрешава прехвърлянето на дружествените дялове в „ Прима Консулт Индъстри “. Собственикът на компанията е 68-годишният пенсионер Чавдар Йорданов, който е татко на служителката на Ганчев Росица Йорданова. Така Ганчев прибира активи за 400 млн. евро. От затварянето на КТБ в средата на 2014 година той съумява да зачисти заеми за 141 млн. лева

Ганчев обаче настойчиво бяга от тези въпроси, а видя се, адвокатката му е подготвена да приложи и физическа мощ в негова отбрана.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР