Ръководителят на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин отново

...
Ръководителят на руската частна военна компания Вагнер Евгений Пригожин отново
Коментари Харесай

Наемниците от Вагнер отново упрекват руската армия в саботаж

Ръководителят на съветската частна военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин още веднъж упрекна постоянната съветска войска, че се е изтеглила с близо 600 метра на север от източния украински град Бахмут и е оголила фланговете на неговите бойци, съобщи Ройтерс. Агенцията отбелязва, че не е съумяла да удостовери изказванията на Пригожин от самостоятелен източник и че все още няма коментар от страна на съветското министерство на защитата. Наемниците на " Вагнер " оглавяват нападението против Бахмут, където се водят едни от най-кръвопролитните и дълги сражения от началото на войната. 

За страдание, частите на съветското министерство на защитата се отдръпнаха на 570 метра северно от Бахмут, разкривайки фланговете ни. Обръщам се обществено към управлението на Министерството на защитата, тъй като писмата ми не се четат: Моля ви, не се отхвърляйте от фланговете! Направете всичко, което зависи от вас, с цел да не се разпаднат фланговете.
Евгений Пригожин, притежател на частната военна компания  " Вагнер "

Пригожин, който непрекъснато упреква съветското висше военно командване, че не поддържа задоволително бойците му, изиска министерството на защитата да направи всичко по силите си, с цел да резервира фланговете в Бахмут, откакто по думите му е  започнало оттегляне на постоянната съветска войска.  Призивът му бе насочен към съветския министър на защитата Сергей Шойгу и към началника на генералния щаб на съветските въоръжени сили Валерий Герасимов. Компанията " Вагнер " твърди, че е превзела по-голямата част от Бахмут, въпреки и с цената на доста убити бойци. Москва преглежда установяването на надзор над град Бахмут, в който преди войната живееха към 70 000 души, като значима стъпка към завладяването на останалата част от индустриалния район Донбас. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР