Ръководителят на Международния валутен фонд отново насочи вниманието към рисковете

...
Ръководителят на Международния валутен фонд отново насочи вниманието към рисковете
Коментари Харесай

„След като пуснете духа от бутилката, е трудно да го върнете“

Ръководителят на Международния валутен фонд още веднъж насочи вниманието към рисковете за международната стопанска система от съперничеството сред Китай и Съединените щати. Кристалина Георгиева разказа митата, наложени върху китайския импорт от администрацията на президента Доналд Тръмп, като контрапродуктивни.

В резултат на това може да се насочим към свят, който е по-беден и по-малко сигурен “, сподели ръководещият шеф на МВФ Кристалина Георгиева в изявление пред Washington Post.

„ Преживях първата Студена война от другата страна на Желязната завеса. И да, там е много студено “, сподели Георгиева, която е родена и израснала в България. „ И да влезеш във втора студена война за друго потомство е... доста безконтролно. “

Президентът Джо Байдън към момента не е разрешил основния политически проблем към митата върху китайски артикули, въведени от неговия предходник, които костват на вносителите в Съединени американски щати милиарди долари.

Важно е деликатно да обмисляте дейностите и какво могат да генерират като контрадействия, тъй като откакто пуснете духа от бутилката, е мъчно да го върнете назад “, сподели Георгиева за митата от ерата на Тръмп.

Екипът на Байдън се бори месеци наред с облекчаването на разноските за митата, наложени върху китайския импорт, до момента в който се пробва да понижи инфлацията.

Военните учения на Китай към Тайван накараха чиновници на администрацията на Байдън да пренастроят мисленето си дали да отстранен някои мита или вероятно да наложат други на Пекин, споделиха хора, осведомени с въпроса, пред Reuters през август.

Пекин подвигна градуса на военното напрежение, откакто ръководителят на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси посети Тайпе. Оттогава продължава да прави военни демонстрации към острова, като съвсем всеки ден изтребители пресичат въздушното пространство на територията.

Отношенията сред двете най-големи стопански системи в света се обтегнаха през последните години около въпроси към цените, Тайван, интелектуалната благосъстоятелност, киберсигурността, премахването на автономията на Хонконг и произхода на епидемията от ковид, наред с други.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинКристалина Георгиева МВФ мита комерсиална война Студена война ПоследниНай-четениПолитика 16 „ След като пуснете духа от бутилката, е мъчно да го върнете “ Политика 456 Невада реши конкуренцията за американския Сенат Бюджет и финанси 1136 Брутният вътрешен продукт по области и райони: Кои са водачите на Севера и Юга (графика) Енергетика 836 Турция форсира работата по газовото находище в Черно море Компании 9282 Първа в света: Amazon изтри $1 трлн. пазарна капитализация Крипто 8144 Обрат на 180°: Binance отхвърли да избавя FTX и срина криптовалутите Политика 5496 Загуба или капан: Какво се крие зад изтеглянето на съветската войска от Херсон? Компании 3713 Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР