След руската атака срещу хипермаркета Епицентър в Харков, президентът Володимир

...
След руската атака срещу хипермаркета Епицентър в Харков, президентът Володимир
Коментари Харесай

Убити и ранени при атака срещу хипермаркет в Украйна

След съветската офанзива против хипермаркета " Епицентър " в Харков, президентът Володимир Зеленски прикани света да даде на Украйна повече системи за противовъздушна защита.

Той разгласява това в обществената медийна платформа X, оповестява " Укринформ ".

Зеленски написа, че Русия е подхванала още една брутална офанзива против Харков - против строителен хипермаркет, в събота денем.

" Към момента се счита, че в хипермаркета са били над 200 души. Всички служби на Спешна помощ към този момент са на място и оказват помощ, избавят хора и потушават огъня, обхванал напълно постройката - 10 000 кв.м. Има убити и ранени, написа той. Ако Украйна имаше задоволително системи за противовъздушна защита и съвременни бойни самолети, съветските удари като този биха били невъзможни. Нуждаем се от доста възстановяване на противовъздушната защита и задоволително качества за заличаване на съветските терористи. Това е задача, която би трябвало да бъде изпълнена и може да бъде изпълнена единствено дружно със света. а и да избави нашите хора. Всяко невзето решение да ни поддържа води до загуба на нашите хора ", написа Зеленски.
 Украйна удържа в Харков, до момента в който руснаците нападат по другите фронтове
Украйна удържа в Харков, до момента в който руснаците нападат по другите фронтове

В посока Краматорск са били отблъснати общо 13 опита на съперника да се приближи до Часов Яр

Припомняме, че минимум двама души са били убити, а други 11 ранени при удара  на Русия против хипермаркет  " Епицентър " в Харков в събота.

В днешната си сводка Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна рапортува, че ситуацията в Купянското, Покровското, Краматорското и Харковското направление остава най-трудна. Само за последното денонощие са се състояли 90 бойни стълкновения. 

В Харковска област украинските бранители с щурмови дейности  са изтласкали съперника от предната линия на защитата, като на обособени сектори съумяват.

И в последното си послание към нацията, което прави всяка вечер, украинският президент на съветското нахлуване на този нов фронт, който Москва откри преди един месец.
 Лондон: Русия хвърля Африканския си корпус в офанзивата край Харков
Лондон: Русия хвърля Африканския си корпус в офанзивата край Харков

Корпусът се състои от 2000 души, измежду които и някогашни наемници от ЧВК " Вагнер "

Съединените щати оповестиха в петък нов пакет от оръжия и съоръжение на стойност 275 милиона $ за Украйна. Целта му е да помогне на страната да отблъсне нахлуване на Русия покрай Харков.

Германия доближи лимита на опциите си да оказва военна помощ на Украйна, Това съобщи немският канцлер Олаф Шолц в телевизионно изявление. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР