Получих уверението на служебния премиер Димитър Главчев, че в най-скоро

...
Получих уверението на служебния премиер Димитър Главчев, че в най-скоро
Коментари Харесай

Цвета Караянчева в Карлово: Междуведомствената комисия по бедствията и авариите ще гласува средства за наводнените села

Получих уверението на служебния министър председател Димитър Главчев, че в най-скоро време ще заседава Междуведомствената комисия по бедствията и повредите и ще бъдат гласувани средства за възобновяване на потърпевшата при наводненията общинска инфраструктура в карловските села Богдан, Каравелово и Слатина. Това сподели пред публицисти лидерът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС за Пловдив област Цвета Караянчева, която бе в Карлово дружно с регионалния координатор Георги Мараджиев и претендентите за народни представители Доньо Тодоров и Йордан Кръстанов за Празника на розата.

Тя разяснява, че незабавно след визитата си в Баня, когато бе осведомена с казуса от кмета доктор Емил Кабаиванов, е разговаряла със служебния министър председател Главчев и той е заречен да бъде планувано съвещание на Междуведомствената комисия по бедствия и повреди за идната седмица.



" Вече близо 2 години обстановката в селата е доста тежка. Липсата на съответно финансиране е  игра със орисите на хората, които към този момент са на лимита на търпението си.  Очаквам идната седмица да има резултат, тъй като есенният сезон наближава, а до края на годината би трябвало да има още едно съвещание на Междуведомствената комисия по бедствия и повреди ", уточни Караянчева.

След като стана ясно, че жителите от наводнените карловски села още веднъж са в протестна подготвеност, а компаниите са спрели работа по разрушената инфраструктура, поради липса на финансиране от страната, Караянчева добави, че поема уговорката в случай че в този момент не бъдат обезпечени нужните средства, при идващия постоянен кабинет да бъдат отпуснати всички нужни пари. По думите на кмета Кабаиванов нужната сума възлиза на 20 млн. лв., с които да бъдат възобновени речните корита в Каравелово, Богдан, Слатина, мостовете Слатина - Розино, Московец-Богдан, пътят на ул “.Ленин “.

Д-р Емил Кабаиванов бе безапелационен, че карловци, ще блокират Подбалканския път София-Бургас, в случай че сумата не бъде обезпечена в цялостен размер.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР