Ръководителят на марките Dodge и Chrysler заяви, че подразделението за

...
Ръководителят на марките Dodge и Chrysler заяви, че подразделението за
Коментари Харесай

Американските масълкари ще трябва да станат хибриди, за да оцелеят

Ръководителят на марките Dodge и Chrysler съобщи, че подразделението за произвеждане на " наточени " модели SRT ще продължи да съществува, само че ще би трябвало да премине през метаморфоза и да се концентрира върху електрификацията. През февруари се появиха клюки, че Stellantis възнамерява да разпусне подразделението SRT, само че Тим Кунискис, началник на марката Dodge и изпълняващ длъжността на Chrysler, съобщи в изявление за Autoweek, че това няма да се случи.

Това решение обаче има един минус: с цел да оцелее, SRT ще би трябвало да премине през метаморфоза и да поеме курс към електрификация. Производството на хибриди или електрически транспортни средства не е като производството на коли с мотори с вътрешно горене, споделя още Кунискис, тъй че „ изпитаната с времето тактика “ на SRT към този момент е без значение. " С електрификацията ще бъде доста мъчно да се направи SRT версии заради редица ограничавания на батерията и центъра на тежестта ", добавя той.

Въпреки реорганизацията на SRT, името на дивизията ще остане - буквите SRT ще могат да се видят на колите Dodge, Ram и Jeep. Изпълнителният шеф на Stellantis Карлос Таварес неотдавна разгласи, че Chrysler ще живее в границите на алианса - той счита марката за исторически значима и даже я назова един от стълбовете на новия тръст дружно с Fiat и Peugeot. Таварес даде обещание да съживи Chrysler през идващите месеци, защото би желал марката да има огромно бъдеще на автомобилния пазар - макар че през 2020 година търсенето в Съединени американски щати спадна с 13%, до 110 464 копия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР