Радикалната дясна италианска партия Лига ще реши през септември дали

...
Радикалната дясна италианска партия Лига ще реши през септември дали
Коментари Харесай

Партия Лига ще решава през септември дали да излезе от управлението

Радикалната дясна италианска партия " Лига " ще реши през септември дали да остане част от ръководството на италианския министър-председател Марио Драги, заяви водачът на партията Матео Салвини, представен от Ройтерс.

Салвини и преди е казвал, по думите му, че ръцете му са вързани от присъединяване му в държавното управление на Драги, само че през днешния ден в изявление за в. " Кориере каузи сера " той недвусмислено декларира, че в случай че Драги не вземе под внимание политическите опасения на " Лига ", тя ще напусне кабинета.

" Опасявам се, че ни чака доста тежка есен. Имаме три месеца да отстраним заложените мини ", споделя Салвини в изявление за в. " Кориере каузи сера " и прибавя, че ще вземе окончателното си решение до годишната конференция на " Лига " в Потинда на 18 септември. Той не прецизира какви промени и промени желае да бъдат направени, само че споменва въпроси като имиграцията, налозите, пенсиите и правосъдната промяна.

" Правителството залита прекомерно наляво ", добави Салвини.

Лидерът на " Лига " прави това изказване след неубедително показване на партията си на локалните избори в неделя, отбелязва Ройтерс.

В тях " Лига " участваше в консервативна коалиция, която като цяло реализира положителни резултати, само че самата " Лига " на национално ниво изостава по поддръжка от крайнодесния си съдружник партия " Италиански братя ", освен това в доста от обичайните си бастиони на север.

" Италиански братя ", чийто водач е Джорджа Мелони, е единствената от водещите политически сили в Италия, която отхвърли да се включи в необятната коалиция на националното единение на Драги, а това я нарежда по-ясно като единствената съпротива в страната.

Канцеларията на Драги отхвърли да разяснява опасността на Салвини.

Днес, като че ли с цел да покаже какъв брой мъчно ще бъде на премиера Драги да резервира целостта на ръководещата коалиция, в която влизат разнородни политически сили, друга от ръководещите партии - " Движение 5 звезди ", също го упрекна, че подценява основни нейни политически съображения.

" Движение 5 звезди " е най-голямата парламентарно показана партия и упорства за прокарването на политически ограничения, които са в прорез с вижданията на " Лига ", като да вземем за пример по-големи обществени компенсации за безработица и въвеждане на минимална заплата.

" В последно време Драги не желае да чуе гласа на най-голямата политическа мощ в Народното събрание, на чиято поддръжка може да разчита ", съобщи в изявление за " Радио 24 " заместник-председателят на придвижването Рикардо Ричарди.

Вчера водачът на " Движение 5 звезди " Джузепе Конте разгласи, че доста от последователите на партията му желаят тя да напусне ръководещата коалиция.

Следващите постоянни избори в Италия са при започване на 2023 година

Всяка партия, която в този момент излезе от ръководството и мине в съпротива, ще бъде в доста по-добро състояние да се опита да усили поддръжката си измежду гласоподавателите, отбелязва Ройтерс.

Но в случай че " Движение 5 звезди " и " Лига " по едно и също време изоставен държавното управление, това ще лиши Драги от работещо парламентарно болшинство и то в мъчно за стопанската система на Италия време.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР