Инвеститорите на Boeing трябва да гласуват против пакета от заплати

...
Инвеститорите на Boeing трябва да гласуват против пакета от заплати
Коментари Харесай

ISS призовава акционерите на Boeing да гласуват против заплащането на Калхун

Инвеститорите на Boeing би трябвало да гласоподават срещу пакета от заплати на основния изпълнителен шеф Дейвид Калхун от 32,8 милиона $, сподели съветникът на акционерите ISS, в последния удар за производителя на самолети след затваряне на врата във въздуха взриви през януари на един от самолетите му.

В отчет, оповестен късно в петък вечерта, Institutional Shareholder Services сподели, че 45-процентното нарастване на годишното възнаграждение на Калхун би трябвало да бъде отхвърлено от вложителите в Boeing на 17 май годишно заседание.

Заплащането на Калхун скочи, макар че той не получи годишен паричен бонус за 2023 година Бордът на шефовете на Boeing обаче „ доста усили “ дълготрайните му бонуси за трета поредна година, сподели ISS.

Обосновката на борда не беше „ изключително безапелационна за такова доста нарастване, изключително поради две други скорошни нараствания, откогато Калхун стана основен изпълнителен шеф през 2020 година “, сподели ISS, която е най-голямата акционерна консулта...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР