Пуешкото месо е най-полезният продукт за нервната система на възрастните

...
Пуешкото месо е най-полезният продукт за нервната система на възрастните
Коментари Харесай

Диетолог посочи полезен продукт за нервната система

Пуешкото месо е най-полезният артикул за нервната система на възрастните хора. Това сподели диетологът Елена Соломатина .

Според специалиста за естественото действие на нервната система организмът се нуждае от задоволително количество витамини от група В . Значително количество от тях участват в пуешкото. Основното нещо, от което страдат доста възрастни хора, е неналичието на витамин B, по-специално B12. Ако той не е задоволително, човек може да изпита неустойчивост на походката, зашеметяване.

Пуешкото съдържа здравословни полиненаситени мастни киселини . Те имат освен противовъзпалителни, антихолестеролни и антисклеротични резултати, само че също по този начин обезпечават изолираност на миелинизираните нервни нишки, от което което зависи точността и бързината на мисълта.

Тъй като пуешкото месо съдържа доста магнезий, постоянната консумация на това месо ще помогне за облекчение на раздразнителността и подсилване на нервната система . Този артикул съдържа и фосфор, който е потребен за добра памет, прецизира Соломатина.

Специалистът предлага да се яде пуешко към три пъти седмично. Препоръчително е да се готви или пече.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР