Публикация на лидера на Възраждане Костадин Костадинов във Фейсбук предизвика

...
Публикация на лидера на Възраждане Костадин Костадинов във Фейсбук предизвика
Коментари Харесай

Събирани ли са подписи за референдум в училище във Варна?

Публикация на водача на " Възраждане " Костадин Костадинов във Facebook провокира вълна от противоположни отзиви. В пост Костадинов разказва по какъв начин синът му събирал подписи за провеждането на референдум за опазване на българския лев. Защитавайки позицията си обаче, синът на партийния водач влезнал в спор и се сбил със съученик, описа с горделивост Костадинов.

Малко по-късно, съгласно формалната позиция на просветителното министерство, стана ясно, че не е имало събиране на подписи в учебното заведение, не е имало и пердах. Малко по-късно самият Костадин Костадинов съобщи, че се бил пошегувал.

В поста си водачът на " Възраждане " разказва по какъв начин поради скъсана бланка от подписката зародил спор сред сина му Тодор Костадинов и други възпитаници. Според информацията на политика се е стигнало и до замяна на плесници. Костадин Костадинов счита, че на тази обява не трябва да се обръща съществено внимание.

" И в случай че сте видели деликатно, аз съм го написал и разказал с възприятие за комизъм. И това, което съм написал е с усмивки вътре. Нещо, което не видях и не прочетох в нито една от публикациите. Напротив четох за побой. Аз в действителност чаках да прочета, че има намесени съветски специфични елементи и че е имало престрелка ", споделя той и добавя: " Аз дисциплинирам децата си, допускам и вие ги възпитавате, когато някой принудител пристигна при тях, те да му отвърнат ".

Депутатката от " Демократична България " Кремена Кунева е сезирала за случилото се всички способени институции и се надява да се намесят.

" Може ли един политически водач на парламентарно показана партия да си разрешава да пропагандира и да утвърждава принуждение сред деца? Това е скандално! Аз също имам контакт с едно от децата, което е било там. Те също са малко обезпокоени. Нека не ескалираме тематиката, дано не въвличаме децата, без значение дали потърпевшите или тези, които са нападали ", споделя тя.

Според Кремена Кунева, подписката за референдума се е провеждала вътре в учебно заведение, което е неприемливо. Лидерът на " Възраждане " обаче твърди, че страната прави агитация в учебните заведения за въвеждане на еврото.

" Оказва се, че страната ни прави всичко належащо, с цел да пропагандира непозната валута в българските учебни заведения, само че когато някой млад, пълновръстен българин реши да пази българския лев в българско учебно заведение, това към този момент съгласно него не е вярно. Напротив, и едното и другото е вярно ", споделя Костадинов.

От Министерството на образованието и науката обявиха, че след направената инспекция не е открито да са събирани подписи против въвеждане на еврото на територията на учебното заведение, в което учи Тодор Костадинов. Няма информация и за пердах сред възпитаници. Директорът на учебното заведение е извикал сина на Костадинов на диалог, в който му е обърнато особено внимание, че законът не позволява в учебно заведение да се постановат идеологически доктрини и е неразрешена политическа и партийна активност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР