Втора седмица институции и неправителствени организации в спор законна ли

...
Втора седмица институции и неправителствени организации в спор законна ли
Коментари Харесай

Институции и граждани втора седмица спорят за шофьорските неволи в центъра на София

Втора седмица институции и неправителствени организации в спор законна ли е новата организация на придвижване в центъра на София. Днес още повече се заплете новата сюжетна линия - съгласувала ли е фактически Столичната дирекция на вътрешните работи плана за велоалеите.

Процедурата изисква откакто планът за нова организация на придвижването в София бъде утвърден от комисията в Столичната община, да бъде изпратен за координиране и във вътрешното министерство.

" Тази организация на придвижването към сегашния миг е незаконосъобразна. Може да е доста хубава, но е незаконосъобразна. И в тази страна има ред, по който се случват нещата и този ред е бил жестоко нарушен. Проблемът е, че в действителност в Министерство на вътрешните работи този план не е бил входиран. Така че ние нямаме мнението на Министерство на вътрешните работи ", сподели Диана Русинова, ръководител на Европейския център за транспортни политики.



От Столична дирекция на вътрешните работи също потвърдиха, че при тях план за координиране не е постъпвал.

" Позицията на Столична дирекция на вътрешните работи е че самият план не е координиран по надлежния ред от отдел " Пътна полиция ", уточни Николай Крушарски, шеф отдел " Пътна полиция " към Столична дирекция на вътрешните работи.

От Института за пътна сигурност демонстрираха документ, съгласно който Столична дирекция на вътрешните работи е съгласувала плана.

" Налице е цялостна непросветеност и от Следствен отдел към окръжна прокуратура, и от страна на Министерство на вътрешните работи. Аз доскоро ви предоставих документ, от който е видно, че шефът на КАТ е съгласувал този план с неговия автограф. В същото време той е съгласувал този план като краткотрайна организация с типови схеми. които би трябвало според наредбата - би трябвало да се извърши целия ремонт до 2 денонощия. А ние към този момент 2 седмици го вършим ", сподели Богдан Милчев, ръководител на Института за пътна сигурност.



От Столична дирекция на вътрешните работи разясниха за " По света и у нас ", че показаното мнение е за настоящ ремонт от началото на годината, каквито се подписват с редица компании и не се отнася до сегашния план. От Европейския център за транспортни политики пък се съмняват и дали планът е бил въобще координиран на Транспортната комисия в общината, откакто откриват разминаване в страниците на протокола от съвещанието.

" Първата и последната страница не кореспондират с текста, който е вътре. Ние имаме подозрение, заради това сме уведомили проверяващите органи. Те ще ревизират, ще разпитат всеки член на комисията, ще сравнят дали това е същинският дневен ред на тази планове, дали тези планове въобще са гледани на тази " дребна " транспортна комисия ", сподели Диана Русинова.

От общината през днешния ден отклониха поканата ни да покажат всички документи по плана. В позиция обявиха, че планът е утвърден от непрекъснатата комисия по превоз и на нея е участвал представител на Столична дирекция на вътрешните работи, който е подписал протокола без забележки.

Снимки: БГНЕС


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР