Искаме да внесем успокоение. Не знам откъде се появиха тези

...
Искаме да внесем успокоение. Не знам откъде се появиха тези
Коментари Харесай

Главчев категоричен: Стига спекулации, изплащаме пенсиите с увеличение от 11%

Искаме да внесем утешение. Не знам от кое място се появиха тези спекулации. Пенсиите ще бъдат изплатени с нарастване в размер на 11 %. Това съобщи министър председателят Димитър Главчев на нарочна конференция в Министерски съвет по отношение на идната актуализация на пенсиите от началото на месец юли.

 

Заедно с него пред медиите застана  служебният министър на труда и обществената политика Ивайло Иванов.

Още на следващия ден на съвещанието на Надзорния съвет на Националния застрахователен институт (НОИ) министър Иванов ще предложи идното от 1 юли осъвременяване да бъде с 11%, както е планувано в Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2024 година.

 

Представителите на изпълнителната власт ще поддържат предлагането на обществения министър.

" Нека да бъдат спокойни пенсионерите, ще получат 11 % доколкото зависи от изпълнителната власт, несъмнено, без да изземам техните функционалности. Може би ще се успокоят и тези, които внесоха целия този звук в системата ", сподели служебният министър председател.

Социалният министър удостовери, че на Надзорния съвет на следващия ден в 10 ч. ще направи предложение за нарастване на пенсиите с 11 %. " Сумата е обезпечена ", удостовери Ивайло Иванов.

" Позицията ни по отношение на Република Северна Македония е поредна ", уточни още Димитър Главчев.

 

Очаквайте детайлности

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР